Лучани вийшли на велопробіг проти гепатиту

Лучани вийшли на велопробіг проти гепатиту

До Всесвітнього Дня боротьби з гепатитом у Луцьку приурочили велопробіг. Медики розповіли його учасникам і перехожим про важливість профілактичних заходів і своєчасних обстежень, щоб ця недуга не стала фатальною.

Всесвітній День боротьби з гепатитом заснований Всесвітньою асамблеєю охорони здоров’я у 2010 році. У світі відомо 8 видів гепатитів, - повідомляє ВРД НСТУ.

У Всесвітній День боротьби з цією недугою сотні любителів велоспорту взяли участь у пробігові проспектом Волі. Так у Луцьку вирішили привернути увагу до проблеми збільшення кількості хворих гепатитом. На жаль, в державі ця хвороба прогресує.

За словами головного лікаря обласного центру здоров’я Сергія Новосада, на Волині зареєстровано майже 2,5 тисячі таких хворих. Лише в обласному центрі офіційно на обліку перебуває 1 400 людей. Сергій Новосад закликав частіше звертатися до лікарів і обстежуватися, адже захворювання гепатитом має специфічні симптоми, на які людина не завжди реагує: пожовтіння шкіри, пожовтіння склери очей, сеча стає дуже темного забарвлення.

Лікарі розповіли присутнім про основні профілактичні заходи, що запобігають ураженню гепатитом.

У велопробігові центральною вулицею міста — проспектом Волі – взяли участь школярі і дорослі. Долучилися й депутати міської та обласної рад.

Член оргкомітету, громадська активістка Мар’яна Сорочук стверджує, що ЗМІ повинні частіше розповідати про важливість профілактичних заходів у боротьбі з гепатитом.

«За офіційними даними, у нас поширення гепатиту становить десь 3% від загального населення, коли, за даними міжнародної організації «Альянс здоров’я», яка уже 5 років проводила тестування населення, цей відсоток становить 8-8,5%. Тобто, кожен 11-й є вражений гепатитом В чи С», – каже Мар’яна Сорочук.

Подібні акції відбулися в усіх великих містах країни. Медики нагадують, що хворобу легше попередити ніж лікувати її наслідки. При перших симптомах захворювання викликайте лікаря або звертайтесь до закладів охорони здоров’я.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани вийшли на велопробіг проти гепатиту
29 липень, 2017, 08:00