На Волині зафіксували 4 випадки торгівлі людьми

На Волині зафіксували 4 випадки торгівлі людьми
Правоохоронці вже цього року виявили на Волині чотири факти торгівлі людьми.

Про це йшлося під час засіданнякоординаційної ради з питань протидії торгівлі людьми у Волинській ОДА, - передає ВРД НСТУ.

Через складну економічну ситуацію в державі чимало волинян шукає заробітків за кордоном. Більшість із них працює там нелегально. Ці люди найчастіше стають жертвами примусової праці. Бо спокушаються на привабливі пропозиції, які в реальності виявляються обманом. Тож, аби убезпечити людей, в області організовують чимало профілактичних заходів.

На засіданні регіональної Координаційної ради з питань протидії торгівлі людьми йшлося про те, що жертвами таких злочинів можуть стати чоловіки, жінки й діти незалежно від соціального статусу, віку чи рівня освіти.

«Вже цього року було виявлено 4 факти торгівлі людьми. А з 2004 року нараховується 198 потерпілих», – повідомив нальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Головного управління Нацполіції в області Віктор Кравчук.

Голова правління громадської організації «Велес» Віктор Вальчук вкотре нагадав правила, які допоможуть не стати «живим товаром».

«Перед виїздом ми завжди наголошуємо, що є національна гаряча лінія консультування мігрантів. З мобільного безкоштовно. Також даємо практичні поради перед виїздом: відскануйте особисті документи, домовтеся з рідними про кодове слово, яке для посторонього вуха нічого не означає. Ці нехитрі застереження можуть врятувати від біди», - каже Вальчук.

Для надання статусу особи, постраждалої внаслідок торгівлі людьми, потрібно подати заяву до держадміністрації. За 2 роки на Волині такий статус отримали 13 людей. Для цієї категорії держава передбачила безплатне медичне обстеження та лікування, надання притулку, психологічну та соціально-педагогічну допомогу. А також компенсацію за заподіяну моральну і матеріальну шкоду.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вітя космос хаха
Відповісти
Останні новини
На Волині зафіксували 4 випадки торгівлі людьми
29 липень, 2017, 04:58