У Луцьку відбудеться масштабний фестиваль анімації

У Луцьку відбудеться масштабний фестиваль анімації
Організатори фестивалю анімації «Задзеркалля» розповіли про програму заходу.

9 та 10 вересня 2017 року громадська організація «Імаго» влаштовує фестиваль анімації «Задзеркалля», який відбудеться у Палаці культури міста Луцька та антикафе «Innerspace». Захід організують уже вдруге.

Про учасників фестивалю та події, які відбудуться в рамках «Задзеркалля» розповів голова ГО «Імаго» Леонід Тивонюк, його заступник Микола Волочай та прес-секретар організації Зю Побережнюк.

Також на прес-конференції виступив заступник директора Департаменту культури Луцької міської ради Андрій Ломага.

За словами організаторів, «Задзеркалля» - це не просто захід, де будуть показувати мультфільми. Мовляв, подібні заходи в Луцьку вже влаштовували, це фестиваль, на якому відвідувачів познайомлять з процесом створення анімації.

Назва фестивалю не пов’язана з Алісою в Задзеркаллі. Мова йде про те, що відбувається за дзеркалом монітору, екрану, полотна, на якому транслюється анімація.

Учасниками заходу будуть:

• Манук Депоян - режисер анімаційних фільмів, сценарист та оператор. Режисер першого українського повнометражного 3-D мультфільму «Микита Кожум’яка» про сина героя Кирила Кожум’яки Микиту, який рятує світ від дракона.

Мультфільм зібрав найбільше грошей з-поміж фільмів, створених за підтримки Держкіно, минулого року. «Микита Кожум'яка» заробив у прокаті приблизно 12 мільйонів гривень. Бюджет мультика - 4 мільйона доларів.

• Микита Лиськов – мультиплікатор з Дніпра, який займається анімацією більше 10 років. Минулого року на фестивалі «Задзеркалля-2016» мультфільм Микити Лиськова «The End» виграв у номінації «Глядацькі симпатії» на конкурсі анімаційних робіт.

Аніматор пропагує авторську некомерційну анімацію, постійно бере участь у кінофестивалях, проводить лекції-кінопокази з історії анімації. Окрім того чоловік організував і проводить заняття в «Школі авторської анімації» у Дніпрі. Окрім того нещодавно його анімаційний фільм «Я купив велосипед» отримав гран-прі фестивалю короткого метру «Де Кіно».

На «Задзеркаллі» він розкаже про некомерційну анімацію та покаже свої фільми, розповість звідки приходять ідеї і навіщо в сучасній Україні займатися авторською анімацією.

• Олег Педан – лялькар, який створює неймовірних персонажів з механізмів. Режиссер, сценарист і аніматор фільмів «Світла особистість», «Нікого немає вдома», «Ключ», «Будиночок для равлика», «Найменший» та інших. Окрім того він викладає в у інституті ім. Карпенко-Карого

На «Задзеркаллі» Олег Педан розповість про створення ляльок, у тому числі й з незвичних на перший погляд матеріалів.
Також на фестивалі діятиме ДИТЯЧА ТЕРИТОРІЯ, де для них влаштовуватимуть майстер-класи. Окрім того глядачам покажуть підбірку мультфільмів, присвяченях 90-річчю української анімації, а також квест.

У межах дійства організатори оголосили анімаційний конкурс. Прийом заявок триває до 15-го серпня. Зареєструватися для участі в конкурсі можна тут: https://docs.google.com/forms/d/1CzGLdxyWPlXfFatJ6-1MING_EuwaehIxWYtjFdwTUGA/edit Фільми слід завантажувати на гугл-диск, а посилання на них потрібно надсилати на пошту фестивалю: [email protected] з поміткою «на конкурс».

Також буде презентація двох книжок: «Айхо або подорож до початку» Оршулі Фариняк. Планується презентація книги «23 образи Петрика П’яточкіна» Наталії Гузєєвої, а також мультфільму «Мишко та Місячна Дзвінка» ТОВ «Борисфен-С».

До початку самого фестивалю у Луцьку відбудуться два майстер-класи: 12 серпня у місто приїде аніматор Роман Дзвонковський, а 19 серпня – мультиплікатор Олег Федченко.

До фінансування фестивалю долучилося Управління освіти Волинської облдержадміністрації. Так, зокрема, на дозадзеркальні майстер-класи виділили 22 900 гривень. А на сам фестиваль Департамент культури Луцької міської ради дасть 38 000 гривень.

За словами Леоніда Тивонюка, він також чекає відповіді від Міністерства культури України, а також шукає спонсора, який би міг організувати призовий фонд або подарунок для переможця анімаційного конкурсу. Солодкими подарунками відвідувачів «Задзеркалля» потішить місцеві майстри-кондитери - торгова марка «Laki».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну так де саме головне - скільки коштує вхід???
Чи може безкоштовно?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відбудеться масштабний фестиваль анімації
30 липень, 2017, 00:31