Інтернетом ширяться нові віруси, які загрожують національній безпеці

Інтернетом ширяться нові віруси, які загрожують національній безпеці
Після вірусної атаки Petya.A, яка місяць тому фактично паралізувала всю країну - лише 10 відсотків компаній переглянули політику цифрової безпеки.

Такі данні оприлюднили експерти кіберполіції України. Та крім скандальних і нашумілих загроз мережею ширяться ще ряд інших, не менш загрозливих шкідників, - розповідає канал 24.

Stantinko – це хоч і не нова, але така, що стрімко набирає обертів вірусна програма. Її жертвою вже стали півмільйона комп’ютерів. І позбутися зарази не так просто.

«Якщо якісь із процесів або служб будуть видалені з системи, друга служба це помітить і встановити її. Вся інформація, конфігураційні файли перебувають у зашифрованому вигляді, що дає можливість зловмисникам перебувати всередині системи і не бути виявленими», – розповідає керівник служби техпідтримки антивірусної компанії Олександр Ілюша.

Цей ботнет спеціалізується на викраденні облікових записів. Які потім хакери успішно перепродують. Розповсюджується, здебільшого, через торрент-мережі. При заражені операційної системи, Stantinko самостійно встановлює в браузер два абсолютно легальні розширення: The Safe Surfing та Teddy Protection. Потім змінює їх конфігурацію і змушує працювати на себе.

Викрадені данні можуть дати хакерам доступ до банківських рахунків та внутрішніх серверів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Інтернетом ширяться нові віруси, які загрожують національній безпеці
30 липень, 2017, 13:32