У Луцьку пропонують змінити дату святкування Дня міста

У Луцьку пропонують змінити дату святкування Дня міста
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл піддав критиці традицію святкування дня міста в обласному центрі 23 серпня.

Обґрунтовував необхідність іншої дати для цього владика під час проповіді у 8-му неділю після П’ятдесятниці на завершення Божественної Літругії у кафедральному соборі Святої Трійці, - повідомили у прес-службі єпархії.

Архієрей нагадав, що покровителем Луцька є святитель Миколай Чудотворець. Його Церква особливо вшановує вшановує 19 грудня та 22 травня. Тож логічно було б відзначати день міста в котрийсь із цих днів. Тим більше, що 23 серпня в історії нічого видатного, пов’язаного з обласним центром, не відбулося.

Подібні непродумані або ж чужі традиції керуючий єпархією пояснює байдужістю людей до духовності та історії свого краю. Для прикладу архіпастир розповів, як його привітали у день вшанування Казанської ікони Божої Матері, проте назвати дату свята Волинської ікони Богоматетрі не змогли. «То де ми живемо? – запитав владика. – В Казані чи на Волині?».

Підсумовуючи, високопреосвященний закликав краян духовно зростати, пізнавати історію Волині, шанувати насамперед свої свята, місцевих святих, котрими треба пошатися і з яких слід брати приклад.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Михаїл
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А потім заборонимо ринкам працювати в неділю і людей заженемо в церкви. У нас світська держава, де релігійні і державні свята не взаємовідносяться.
Відповісти
Цей піп кладовище на території собору розкопав, а тепер розказує про духовність?
Відповісти
вшановує вшановує
Відповісти
Духовненько двері виламувати? Духовненько могили розривати, плюючи на історичну спадщину? Зціли себе, потім інших лікуй, бидлан.
Відповісти
Чого цей піп має вказувати коли святкувати День міста?
якщо це традиція то це традиція святкування..А не через його думку має все помінятися?
В соборі щось багато собі дозволяють! Один каже перенести святкування дня міста, другий в міскій раді виступає якогось милого і називає вибір людей нібито ними Біси керують що за Брєд!!????
Відповісти
Про що можна говорити з людьми, які Митрополита називають " якийсь піп". До мудрих людей потрібно прислухатися, а не змагатися тут хто кращий матюк напише.
Відповісти
"Релігія - опіум для народу", Лєнін.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку пропонують змінити дату святкування Дня міста
30 липень, 2017, 19:21