Луцька учениця представлятиме Україну на міжнародному конкурсі

Луцька учениця представлятиме Україну на міжнародному конкурсі
Україна буде однією з країн, чиї представники змагатимуться під час всесвітнього конкурсу з нейронаук Brain Bee.

Змагання відбудеться з 2 по 7 серпня у Вашинтоні (США) в рамках З'їзду Американської Психологічної Асоціації. Про це поординатор Українського нейроконкурсу Андрій Чернінський.

Конкурс має три рівні. Близько 200 локальних змагань, кожне з яких об'єднує учнів кількох шкіл, проводиться в усьому світі. Їхні переможці змагаються в регіональних (національних) конкурсах, найкращі з яких мають право представити свою країну на міжнародному рівні.

В Україні Brain Bee організує з 2012 року Українське товариство нейронаук за підтримки Інституту фізіології ім.О.О.Богомольця та НЦ "Мала академія наук України".

Цього року національним чемпіоном є Анастасія Цимбалюк з гімназії №14 імені Василя Сухомлинського міста Луцьк.

Вона цікавиться різними сферами біології, сучасними науковими відкриттями, а також вивченням іноземних мов. Своє навчання Настя продовжить в одному з вітчизняних університетів. Її участь у міжнародному змаганні стала можливою завдячуючи фінансовій підтримці МАН.

Учасники конкурсу змагатимуться у знаннях будови та функцій головного мозку, включаючи такі теми як інтелект, емоції, пам'ять, сон, зір, слух, хвороби Альцгеймера та Паркінсона, шизофренія тощо.

Їм будуть запропоновані письмові та усні завдання, лабораторні тести з анатомії та гістології, включаючи аналіз реальних препаратів головного мозку. Також вони будуть моделювати роботу лікарів, демонструючи уміння визначити хворобу за симптомами, які будуть грати спеціально підготовлені актори.

Переможці отримають грошовий приз, сувеніри та право представляти Brain Bee в усьому світі. Головною метою конкурсу є мотивувати талановиту молодь вивчати будову мозку та надихнути їх розпочати свою кар'єру в галузі нейронаук.

Майбутні фахівці у цій сфері потрібні людству, щоб лікувати більш ніж 1000 різноманітних неврологічних та психіатричних розладів.

Засновником конкурсу є доктор Норберт Мислінський з університету Меріленду (США). Більше інформації про змагання на сайтах www.internationalbrainbee.org та www.brainbee.in.ua.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.