Поезія, стрільба та автопробіг: завершився табір «Згоранська варта»

Поезія, стрільба та автопробіг: завершився табір «Згоранська варта»
28-30 липня 2017 року поблизу озера Велике Згоранське, що в Любомльському районі Волині, відбувся щорічний національно-патріотичний табір «Згоранська варта», який організовує і проводить Любомльська районна організація ВО «Свобода».

Вже за традицією вшанували пам'ять українських Героїв, які полягли в боротьбі з окупантами, - інформують організатори.

У заходах узяли участь заступник голови Волинської «Свободи», перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, голова Любомльської районної ради свободівець Микола Сушик, голова «Легіону Свободи» на Волині, депутат обласної ради Сергій Духницький, депутат обласної ради Юрій Поліщук, голова ГО «Сокіл-Волинь» Максим Новицький, депутати місцевих рад Волині від ВО «Свобода», ветерани Братства ветеранів ОУН-УПА імені полковника Клима Савура, представники громадськості, краєзнавці, письменники, журналісти.

Заходи розпочалися з автопробігу від озера Велике Згоранське до місця останнього бою повстанців із загону Володимира Кушніра з німецькими окупантами, що відбувся 16 липня 1943 року.

Панахиду за загиблими відслужив настоятель храму святого Архистратига Михаїла УПЦ Київського патріархату протоієрей отець Віктор. До підніжжя пам’ятника поклали вінки та квіти. Вшанували пам'ять усіх українських Героїв хвилиною мовчання. В’язанку повстанських пісень виконав місцевий гурт «Соколи».

Автоколона відвідала також місце останнього бою групи УПА Пилипа Чихура, що відбувся з московськими окупантами 23 липня 1950 року на хуторі біля гори Герасимиха.

Про цю історичну подію розповів відомий журналіст і письменник, уродженець цих місць Володимир Лис. Серед промовців – ветеран АТО, бойовий офіцер із Житомира Валерій Глушук та поет із Івано-Франківська Ігор Бойчук.

Останній презентував на «Згоранській варті» свою збірку націоналістичної поезії «Характерник».

У зв'язку з трагічними подіями в Україні розважальних заходів організатори не планували, натомість провели ряд спортивних змагань. У змаганнях із міні-футболу перемогу святкувала команда Любомльського району, на другому місці – команда Ковельщини, на третьому – ГО «Сокіл-Волинь». Переможці отримали від організаторів перехідний Кубок «Згоранської варти» та набір футбольних м’ячів.

У стрільбі з пневматичної гвинтівки найвлучнішими виявились Сергій Руднюк (Ковельський район), Андрій Федюшин та Юлія Хвас (Любомльщина).

У змаганнях із піднімання гирі найсильнішими були Петро Сачанюк (Луцьк), Сергій Коваль (Ратне) і Андрій Шевчук (Любомль).

А в змаганнях з арм-рестлінгу не виявилося рівних голові Любомльської районної ради, свободівцю Миколі Сушику, який виграв у земляка Віталія Романюка та лучанина Олександра Миронюка.

Найкращими у спортивній риболовлі на «Згоранській варті-2017» стали Василь Шиманський (Луцьк), Віктор Хацер (Любомль) та Іван Омельчук (Стара Вижівка).

У змаганнях із дартсу визначалися переможці серед дітей та жінок. Усі призові місця серед дітей посіли представники Любомльщини: Давид Старунський, Стас Трохимович, Ярослав Ковальчук. Переможці серед прекрасної половини людства – Оксана Собко, Аліна Старунська (обоє – з Любомля) та Ірина Скибук із Ратного.

Усі переможці та призери нагороджені призами та подарунками від організаторів, зокрема – національними та чорно-малиновими стягами, іншою національною символікою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.