Позов до Волиньради має розглядати міськрайонний суд, - ухвала

Позов до Волиньради має розглядати міськрайонний суд, - ухвала
Суд не задовольнив позов активіста Михайла Шелепа щодо скасування рішення Волинської облради про передачу угідь громадським товариствам.

Засідання відбулося у Волинському окружному адміністративному суді понеділок, 31 липня.

На захист Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» прийшло чимало активістів та політиків.

Активіст Михайло Шелеп просив суд скасувати два рішення Волинської обласної ради від 12 квітня 2017 року (№ 13/31 та № 13/32), згідно яких облрада надала громадським організаціям «Товариство мисливців та рибалок «Горинь» та «Товариство мисливців та рибалок «Легіон» у користування мисливські угіддя. Ці угіддя розташовані на території Національного природного парку «Цуманська пуща».

Судове засідання розпочалося із клопотання Михайла Шелепа щодо долучення Ківерцівського національного парку як третьої особи та не заявляє самостійний вимог на стороні позивача.

Натомість начальник відділу з питань юридичного забезпечення діяльності виконавчого комітету обласної ради Сергій Хитрик зауважив, що таким рішеннями землі в Пущі не відбирають. Так вважає і голова громадської організації «Легіон» Ігор Кардаш та голова Товариства мисливців та рибалок Юрій Шевчук.

До слова, на запитання судді Віктора Мачульського про те, чому не хочуть залучити до процесу представників Ківерцівського природного парку, відповідачі не змогли.

Суддя Мачульський відмовив у клопотанні активісту та не дозволив залучити представників «Цуманська пуща» як третіх осіб без самостійних вимог на стороні позивача.

Також депутат обласної ради Сергій Слабенко заявив клопотання про доручення його як третьої особи без самостійних вимог на стороні позивача. Шелеп підтримав клопотання Слабенка та просив його долучити до судового засідання. Але представники відповідача заперечили залучення депутата облради.

Суд відмовив обранцю громади у задоволенні клопотання.

Також Шелеп просив суд витребувати документи у Волинської обласної ради, які пов’язані із підготовкою та прийняттям рішення. Натомість суддя зазначив, що ці документи уже долучені до справи та зауважив, що Шелепу необхідно клопотати про вивчення та ознайомлення документів. Крім того Шелеп просив долучити до справи письмові докази, а саме охоронні зобов’язання, листи директора парку до голови обласної ради, міністерства екології та прокуратури та інших.

Відповідачі ж зауважили, що не доцільно долучати документи, бо вони стосуються національного парку, а позов щодо скасування рішень обласної ради. Натомість суд все ж долучив документи до справи.

Водночас Шелеп зазначив, що були порушені строки публікації проектів рішень, а саме 20-денний строк. Тому, за словами активіста, рішення потрібно скасувати, бо вони прийняті із порушеннями законодавством та Регламенту обласної ради.

Працівник облради Сергій Хитрик зауважив, що права позивача не порушені, адже є норма закону, яка не зобов’язує публікувати проект рішення в 20-денний термін.

Вислухавши сторони Мачульський, керуючись постановою пленуму Верховного Суду, зауважив, що оскільки спір не є адміністративно-правовим, то необхідно закрити провадження у справі.

Отож, суддя Мачульський ухвалив провадження за позовом до облради закрити та роз’яснити позивачу, що йому необхідно звернутися до міськрайонного суду.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
БО щоб судитись потрібні крім кричалки ще й МОЗГИ МАТИ....
Відповісти
Останні новини
Позов до Волиньради має розглядати міськрайонний суд, - ухвала
31 липень, 2017, 18:26