Безробітні заквітчали волинську дорогу чорнобривцями

Безробітні заквітчали волинську дорогу чорнобривцями
Узбіччя дороги в селі Терешківці Горохівського району – заквітчані чорнобривцями. Їх під час виконання громадських робіт висадили підопічні служби зайнятості.

Про це пише Вісник і К.

У Волинському обласному центрі зайнятості активізували використання раніше наявних інструментів. Тут головним чином мова про громадські роботи. Це варіант тимчасового працевлаштування, коли людина отримує робоче місце на строк до 6 місяців, зберігаючи за собою допомогу по безробіттю та маючи додатково заробітну плату.

При цьому сільські, селищні та міські ради отримують працівників за півціни, адже 50% заробітної плати оплачує обласний центр зайнятості за рахунок коштів Фонду страхування на випадок безробіття.

На нинішній рік Волинський обласний центр зайнятості передбачив близько двох мільйонів гривень на оплату громадських робіт і майже стільки ж закладено у місцевих бюджетах. Це роботи різного плану: від прибирання та благоустрою територій до роз’яснення законодавства щодо призначення субсидій у містах (для цього безробітні проходять кількаденне навчання).

«Окремо хочеться виділити напрямок щодо впорядкування придорожніх смуг на трасах. Ми підписали договір зі Службою автомобільних доріг Волинської області про співпрацю. Суть угоди така. Якщо центр зайнятості фінансує 50 відсотків робіт з прибирання придорожніх смуг на певній ділянці й ще 50 відсотків виділяє місцева рада, точно таку ж саму суму – наш загальний бюджет у 100 відсотків – служба автомобільних доріг області дає на облаштування доріг, які проходять у межах цієї сільської ради. Зрозуміло, що це не такі вже великі суми, але мова може йти про невеличкий ямковий ремонт, встановлення знаків, нанесення розмітки, облаштування зупинок громадського транспорту», - розповів керівник облцентру зайнятості Роман Романюк.

Цього року вже укладено 126 договорів на організацію громадських робіт щодо впорядкування придорожніх смуг на умовах співфінансування. Залучено понад 280 безробітних.

Одразу кілька сільських рад, територією яких проходить траса Луцьк-Львів, залучили на громадські роботи працівників для прибирання узбіч.

Наприклад, вздовж дороги у селі Терешківці Горохівського району висаджені чорнобривці. Це справа рук жінок, які працювали на громадських роботах. Нині на узбіччях трудиться чоловіча бригада. Роботи не бракує й на інших об’єктах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Безробітні заквітчали волинську дорогу чорнобривцями
01 серпень, 2017, 06:03