Прозора благодійність: для онкодиспансера закупили ліки на 237 тисяч

Прозора благодійність: для онкодиспансера закупили ліки на 237 тисяч
БФ «СТОПРАК» за кошти благодійних внесків придбав для Волинського обласного онкодиспансеру ліків та розхідних матеріалів на 237 тисяч гривень.

Про це повідомляє Волинська правда.

Нагадаємо, що угоду про прозоре та підзвітне адміністрування благодійних внесків «СТОПРАК» та онкодиспансер підписали цьогоріч 20 березня. Від початку співпраці зі «СТОПРАКом» щодо адміністрування благодійних внесків онкодиспансер отримав станом на 30 червня 407,539 тисячі гривень. Частина заявок від онкодиспансеру на придбання ліків та розхідних матеріалів – у роботі. Усю звітну інформацію щодо адміністрування благодійних внесків можна знайти на офіційному сайті БФ «СТОПРАК».

Тож з 20 березня фонд закуповує лікарські препарати та розхідні матеріали для онкодиспансеру відповідно до його заявок. Зокрема, станом на 11 липня витрачено 236,664 тисячі гривень. На ці кошти були придбані засоби для проведення комп’ютерної томографії, а також реактиви для клініко-діагностичної лабораторії.

До слова, Волинський обласний онкодиспансер – перший в області медичний заклад, який офіційно та підзвітно приймає благодійні внески через благодійну організацію із підписанням відповідного договору та встановленням електронного терміналу.

Зауважимо, що для забезпечення нормального функціонування онкодиспансеру (придбання медикаментів, реактивів, обладнання) у рік необхідно приблизно п’ять мільйонів гривень. Натомість грошей, які виділяють із бюджетів різних рівнів, недостатньо, тож наразі змушені констатувати факт недофінансування медицини, тому без благодійної допомоги – ніяк. Звісно, практика внесення готівки у фонди медичних закладів створює поле для корупції. Тож вихід із ситуації – користування у медзакладі електронним терміналом для безготівкової сплати благодійних внесків та адміністрування цих платежів залученою організацією.

Президент Благодійного Фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук зауважила, що ініціатива фонду стала першим для області гарним прикладом у цьому напрямку. А згодом Волиньрада зобов’язала всі медичні заклади обласної комунальної власності отримувати добровільні (благодійні) внески через термінали.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прозора благодійність: для онкодиспансера закупили ліки на 237 тисяч
01 серпень, 2017, 03:12