У Рожищі нарікають на неприбране гілля на кладовищі

У Рожищі нарікають на неприбране гілля на кладовищі
На рожищенському кладовищі не прибрали зрізане від старих дерев гілля. Натомість міський голова переконує, що комунальники не справляються з роботою, тому закликає мешканців долучитися до очистки території.

Про це пише Район.Рожище.

Зокрема видання цитує допис мешканця міста Юрія Дудка у Facebook. «Це Рожищенське кладовище. Невже наші пращури заслуговують на таке ставлення. Зрізати дерева (їх можна продати на дрова) було кому, а гілля прибрати нема кому. Наші ЗМІ не реагують. Хто це має прибрати, адже є багато могил, за якими доглядати вже немає кому?» – пише рожищанин.

Проте міський голова В'ячеслав Поліщук переконує, що старі дерева просили зрізати самі рожищани, мовляв, вони руйнують пам’ятники.

«Критику сприймаю, якщо вона має підґрунтя. Щодо кладовища, то тут окрема тема. Самі рожищани просили вирізати старі дерева, що руйнують пам’ятники. Кошти з містян на зачистку території кладовища ніхто не збирав. Все завжди робимо, хоч і помалу, але власними силами. Запланували до зрізування дерев залучити місцевих жителів, бо майже в кожного з нас на старому кладовищі знаходяться могили рідних. Натомість, з 13-тисячного населення Рожища, прийшло вирішувати спільну проблему лише двоє. На жаль, таке ставлення нашого суспільства до цвинтарів слугує об’єктивним мірилом його людяності та моралі. Бо всі вважають, що має прибрати хтось, але не я», – каже Поліщук.

«Наші працівники, а це люди пенсійного віку, бо молодь на таку роботу не йде – не престижно прибирати місто, виносили великі колоди. Які, як зазначає автор, не продали на дрова, а взимку використають для опалення комунального приміщення, де розміщується КП «Дільниця благоустрою» та ПЖКГ. Проблеми створюємо ми самі. Ошатними та впорядкованими мають бути не лише наші подвір’я та присадибні ділянки, а й територія вічного спою, де сплять близькі нам люди та люди в яких вже немає живих родичів», – додав він.

«До прикладу в Європі управлінням цвинтарями та їхньою охороною опікуються відповідні служби. Догляд за могилами здійснюється за річною абонементною платою, яку регулярно вносять родичі. У нас, на жаль, такого немає. А двоє людей з «Дільниці благоустрою» все осягнути не можуть, бо задіяні й у вивезенні сміття, і в прибиранні території міста. І якщо ви бачите гілля, яке не встигли прибрати працівники, то приберіть, а не критикуйте. А то ж воно все одно буде від початку до кінця прибране комунальниками. Яскравим прикладом того, що ми тільки нарікаємо, а не робимо, був проведений навесні суботник. На який, окрім деяких працівників держустанов та окремих депутатів, великою компанією прийшли лише християни протестантських церков. Тож давайте працювати пліч-о-пліч, а не шукати винних», – додав В'ячеслав Поліщук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Рожищі нарікають на неприбране гілля на кладовищі
01 серпень, 2017, 12:10