На Волині оздоровили близько 24 тисячі школярів

На Волині оздоровили близько 24 тисячі школярів
На Волині в поточному році заплановано охопити оздоровчим відпочинком більше 31 тисячі дітей, що становить майже 30 відсотків дітей області від 7-ми до 17-ти років. На сьогодні ці послуги вже отримали близько 24-х тисяч дітей.

Про це проінформувала заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, - пише Волинська ОДА.

"Наше завдання – 100-відсотково охопити оздоровленням та відпочинком дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування і дітей, батьки яких загинули під час проведення антитерористичної операції. Також оздоровлюються діти й інших пільгових категорій", - наголосила
Світлана Мишковець.

Загалом на сьогоднішній день в області працює 10 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку різних форм власності та підпорядкування. Окрім цього, з 1 серпня 2017 року в Іваничах відкривається ще один позаміський заклад «Барвінок».

"В області не лише збережено дитячу оздоровчу базу, але й поповнено новим дитячим табором. Ми вже говорили, що відкрився табір «Парасолька», який знаходиться в селі Дольськ Турійського району та активно почав працювати і приймає не тільки дітей із Волинської області, але й дітей з Луганської та Донецької областей, – зазначила заступник голови облдержадміністрації.

До слова, на оздоровлення дітей із Луганської та Донецької областей із обласного бюджету використано 199 тисяч гривень.

"Загалом на даний час придбано 1390 путівок на суму майже 5 млн грн. За підсумками двох літніх місяців будуть проаналізовані залишки коштів і ще у серпні є можливість оздоровити дітей. Тому хочу навести позитивний приклад: Луцька райдержадміністрація планує додатково придбати ще 20 путівок для оздоровлення дітей, батьки яких перебувають у зоні АТO", – відзначила Світлана Мишковець.

Окрім стаціонарних закладів в області працював 181 табір відпочинку з денним перебування, яким охоплено для відпочинку понад 15 тис. дітей.

Також дітей оздоровлювали і за межами області, зокрема за путівками міністерств соціальної політики та охорони здоров’я через управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації у «Молодій гвардії» міста Одеса оздоровлено 162 дитини та ще 34 перебуває на відпочинку.

У «Артеці» в Київській області оздоровлено 131 дитину, перебувають на відпочинку ще 25 осіб. Через департамент соціального захисту населення облдержадміністрації оздоровлено та проліковано у санаторіях 40 дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана із наслідками Чорнобильської катастрофи.

Через управління охорони здоров’я облдержадміністрації оздоровлено та проліковано у санаторіях 1680 дітей пільгових категорій.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині оздоровили близько 24 тисячі школярів
01 серпень, 2017, 14:19