На Волині заготівля ягід поповнила бюджети на 900 тисяч

На Волині заготівля ягід поповнила бюджети на 900 тисяч
Станом на 1 серпня 2017 року на Волині до місцевих бюджетів надійшло 901 тисяча гривень рентної плати за спецвикористання лісової продукції.

Про це інформує відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

Найбільші суми ренти сплачено на території Ратнівського району – 192,4 тисячі гривень, Камінь - Каширського – 156,2 тисячі гривень, Маневицького району – 158 тисяч гривень.

Враховуючи вкрай несприятливі метеоумови та загалом пізній початок заготівлі чорниці, така сума надходжень – прогнозована, хоч суттєво менша минулорічних показників.

«Разом з тим, керівники органів місцевого самоврядування, котрі подбали про те, щоб заготівля відбувалася легально, отримали додаткові надходження до бюджету громади. Оскільки заготівля ягід, лікарських рослин ще триває, а попереду – сезон збору грибів, за належного контролю та уваги до заготівельного ринку до місцевих бюджетів ще можна залучити вагомі надходження. Окрім рентної плати за спецвикористання дикорослої продукції, учасники заготівельного бізнесу зобов’язані нарахувати і сплатити податок на доходи фізичних осіб із виплачених громадянам доходів за зібрану продукцію.
А це теж додаткові надходження до державного та місцевого бюджетів», - наголошує в.о. начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Зі свого боку, в межах компетенції, фахівці ДФС здійснюють контроль та моніторинг ситуації на ринку заготівлі, надають необхідну консультаційну допомогу, - зазначають в ГУ ДФС в області.

«Ми просимо стати активними громадським контролерами процесу заготівлі і мешканців громад, на території яких відбувається збір дикорослої продукції, оскільки саме така позиція сприятиме залученню до бюджетів громад додаткових надходжень», - підкреслив Віталій Чуй.
Довідково: заготівлю дикорослої продукції на Волині нині здійснюють 45 заготівельників – юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Комісії, створені відповідно до розпоряджень голів райдержадміністрацій, виділили ліміти на заготівлю 808 тонн ягід чорниці, 7 тонн грибів лисичок, 35,5 тонни лікарсько-технічної сировини, 10 тонн інших ягід та 2,8 тонни інших грибів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині заготівля ягід поповнила бюджети на 900 тисяч
01 серпень, 2017, 15:00