Ковельчани вшанували видатну землячку

Ковельчани вшанували видатну землячку
У Ковелі згадали життєвий і творчий шлях Лесі Українки та поклали квіти до підніжжя її пам’ятника.

Про це інформує прес-служба Ковельської міської ради.

Учора минуло 104 роки з дня, коли закінчився земний шлях видатної української поетеси, драматурга, громадського діяча Лесі Українки.

Аби віддати данину шани славетній землячці, до її пам’ятника у Ковелі прийшли представники міської та районної влади, освіти, громадських організацій, жителі міста.

Геніальна поетеса до останніх днів свого життя залишалась незламною і нескореною у виборюванні кращої долі для своєї країни та людей.

Ведучі заходу Анастасія Рубець та Альона Малюга-Мельникова – методисти народного дому «Просвіта» акцентували на актуальності та значимості творчості Лесі Українки для нашого народу. Згадали сторінки її героїчного життя, унікальність її таланту.

Ми черпаємо натхнення з її творів, сповнюємось твердістю духу, маючи за приклад її силу волі, пишаємось тим, що живемо на землі, яка надихала її писати про Волинь так, що наш край полюбили у світі.

Гордість за талановиту землячку вкотре сповнювала серця ковельчан, які зібралися біля Лесі Українки. Феноменальна жінка, що дала Україні нетлінний ідеал високої духовності. Вона зуміла знайти в собі мужність боротися з хворобою і прожити недовгий вік так яскраво і повноцінно.

Учасники зібрання поклали квіти до підніжжя пам’ятника безсмертної землячки.

Заходи, приурочені пам’яті Лесі Українки, на Ковельщині продовжаться 5-6 серпня. У Ковелі, Колодяжному та урочищі Нечимне відбудеться поетично-мистецьке свято «Лісова пісня».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кондратие Добре!Ilove Lesya Ukrainka !

Відповісти
Останні новини
Ковельчани вшанували видатну землячку
02 серпень, 2017, 10:59