Волинський музей відроджують волонтери з усього світу

Волинський музей відроджують волонтери з усього світу
На Волині за 12 кілометрів від Луцька розташований Музей історії сільського господарства Волині – Скансен – дивовижна експозиція минулого українського народу. Тут можна побачити ті речі, які розкажуть про виникнення землеробства та запровадження скотарства на Волині.

І саме сюди приїхали 13 волонтерів із різних країн світу, аби допомогти музею відродитися, - пише ВРДНТСУ.

У Міжнародному волонтерському таборі «Старовинна Волинь – перехрестя культур», який ініціювало Міжнародне громадське об’єднання «Волинське братство», перебувають молоді люди із восьми країн світу.

Волонтери з України, Сербії, Франції, В’єтнаму, Німеччини, Японії, Туреччини та Польщі до 12 серпня займатимуться благоустроєм музею, – повідомила волонтер Галина Бідношей.

Міжнародна акція спрямована розповісти і українцям, і іноземцям про історичну спадщину Волині, а відтак – врятувати від байдужості та занедбання.

Для волонтерів з нашої держави табір – можливість удосконалити свої знання іноземної мови. Молодь з інших країн приїхала, аби дізнатися більше про українців, традиції та побачити природу нашого краю.

Розповідають волонтери з Японії Таро і Сербії Лука:

"Японія з Україною мають досить близькі відносини, а тому я давно хотів побувати в Україні і побачити її зсередини. Працювати тут трішки важко через спеку, але робота ця для мене не нова, бо в Японії ми маємо рисові поля і робимо подібну роботу".

Волонтери впродовж таборування планують відновити рекламні щити, побілити та замінити покриття будинків. Однак акція передбачає і відпочинок: майстер-класи з волинської вишивки, облаштування призьби волинської хати, оглядові екскурсії, приготування національних українських страв.

Це дасть змогу іноземцям доторкнутися до колориту українських традицій, які нікого не залишають байдужими.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чи не дивно? Волонтери з інших країн більше розуміють важливість відродження Української минувщини, ніж деякі депутати з Волині!
Відповісти
Останні новини
Волинський музей відроджують волонтери з усього світу
02 серпень, 2017, 14:15