Брати зі Львівщини облаштували базу з «лівим» алкоголем у Ковелі

Брати зі Львівщини облаштували базу з «лівим» алкоголем у Ковелі
«Перевалочну базу» фальсифікату організували а Ковелі брати зі Львівської області.

Обшуки на місці відбулися вчора, 1 серпня, – пише Львівська газета із посиланням на Департамент захисту економіки Національної поліції України

До правоохоронців надійшла інформація про діяльність підпільних цехів із виробництва фальсифікованої горілки. Оперативники підрозділу проаналізували географію потрапляння у торговельну мережу Західного регіону держави значних партій такої продукції.

Правоохоронці встановили місце розташування міні-заводів і так званих «перевалочних баз», особи організаторів «алкогольного бізнесу» та майбутні маршрути поставок фальсифікованої продукції. Крім того, перекрили канали поставки спирту для потреб міні-заводів та встановили місце виготовлення поліграфії.

Так, масштабне виробництво алкоголю організували мешканці Львова – рідні брати 24 та 27 років. Міні-заводи розташовувались у Пустомитівському та Стрийському районах Львівської, Мукачівському районі Закарпатської та Тернопільському районі Тернопільської областей.

Аби не привертати увагу, підпільні підприємства функціонували у закритому режимі. Усі працівники заступали на виробництва за вахтовим методом. Це понад 30 осіб, які за добу могли виготовляти до 40 тисяч пляшок фальсифікату. Деякі з них вже мали проблеми із законом у частині незаконного виготовлення підакцизних товарів.

Так звані «перевалочні бази» фальсифікату були у м. Виноградів Закарпатської області, м. Ковелі Волинської області, а також у Мостиському та Сокальському районах Львівської області. Продукцію реалізовували великими партіями на територіях прикордонних районів усього Західного регіону держави.

Уранці 1 серпня оперативники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції, слідчі обласної поліції та представники прокуратури області за участю КОРД та батальйону поліції особливого призначення поліції Львівській області розпочали одночасне проведення 52 обшуків. Заходи проходили на території Львівської, Закарпатської, Тернопільської та Волинської областей.

Правоохоронці вилучили понад 80 тонн спирту, 90 тисячі пляшок фальсифікованої алкогольної продукції різних торговельних марок, сотні тисяч підроблених марок акцизного податку та етикеток. Також, вилучили обладнання для незаконного виробництва фальсифікату. На одній із «перевалочних баз» оперативники управління захисту економіки виявили різну зброю та набої до неї.

У організаторів підпільного бізнесу вилучено понад мільйон гривень, а також належні їм автомобілі елітних марок.

Окрім того, затримали вантажний транспорт, який був у «рейсі». Так, у Вінницькій області зупинили автомобіль із порожніми бочками з-під спирту, а у водія – мільйон гривень від його реалізації. На Рівненщині затримали вантажівку, набиту скляною тарою. За результатами проведення обшуку у типографії вилучено понад мільйон етикеток з логотипами різних товаровиробників алкогольної продукції.

За попередніми даними вартість вилученої алкогольної продукції становить 30 мільйонів гривень. Загальна сума вилучених коштів понад 2,4 мільйона гривень.

У порядку статті 208 КПК України затримано 4 осіб: організаторів та «прорабів» нелегальних виробництв. До речі, останніх співробітники УЗЕ у Львівській області та слідчі обласної поліції затримували за організацію аналогічного бізнесу, але суд відпустив їх під заставу. Справу щодо них тепер розглядають у суді.

Кримінальне провадження відкрито за ч.2 ст. 199 Кримінального кодексу України. Вирішують питання щодо обрання затриманим міри запобіжного заходу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.