Медики заперечують, що на Волині потруїлися діти

Медики заперечують, що на Волині потруїлися діти
У горохівській районній лікарні заперечують, що у Печихвостах потруїлися діти

Нагадаємо, представники ВО «Свобода» раніше заявляли про випадки отруєння у селі Печихвости. Зокрема, за іформацією голови райорганізації Олега Боруцького, перший випадок отруєння, схожий на симптоми токсикозу отруйними речовинами невідомого походження, трапився у сільській школі ще 20 листопада.

А 1 грудня прокуратура Волині повідомила, що п’ятьох дітей із села Печихвости Горохівського району Волині госпіталізували до Горохівської центральної районної лікарні з діагнозом «інтоксикаційний синдром».

Як стало відомо газеті Волинь-нова, в обох випадках з кількаденним інтервалом у часі до лікарні потрапили одні й ті ж учениці.

Троє із них навчаються у п’ятому, а одна — у сьомому класах. Ще одна учениця цієї школи — десятикласниця — до згаданої групи не належить і має дещо раніше встановлену хворобу, від якої лікується.

Заступник головного лікаря Горохівської центральної районної лікарні з охорони дитинства і пологової допомоги Оксана Муравецька заперечила, що школярки отруїлися.

Медик пояснила, що навіть інтоксикаційний синдром, викликаний, наприклад, вживанням якихось медичних препаратів, залишається в цьому випадку «під великим знаком питання».

Але є підтверджена всіма медичними висновками, в тому числі й обстеженнями, що були проведені в обласній лікарні, вегето-судинна дистонія та інші недуги, викликані зазвичай перевтомою.

«Якщо кожного дня у дітей по шість уроків, то яка дитина при такому навантаженні може бути здоровою? А візьміть до уваги соціально-побутові умови, у яких повсякчас перебувають декотрі з тих дітей, що потрапили до лікарні начебто з отруєнням, та зважте на рівень їхнього харчування, і все стане зрозумілим», - пояснює медик.

«Оскільки ж до лікарні з одного навчального закладу воднораз потрапило більше трьох учнів, ми, виконуючи відповідну вимогу, повідомили про цей факт правозахисні органи, що і стало підставою для чийогось поспішного висновку про отруєння та про те, що «прокуратура підтвердила» факт», - каже медик.

«Ні про яке отруєння, в тому числі і пов’язане начебто із зробленим влітку ремонтом школи, куди я особисто виїжджала разом з іншими спеціалістами, аби впевнитися у правильності діагнозу, мови тут бути не може», - запевнила заступник головного лікаря Горохівської центральної районної лікарні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Медики заперечують, що на Волині потруїлися діти
05 грудень, 2012, 12:45