Волинь отримає понад 19 мільйонів гривень на охорону природи

Волинь отримає понад 19 мільйонів гривень  на охорону природи
На Волині обговорили розподіл коштів, передбачених на здійснення природоохоронних заходів у 2017 році.

Зокрема про суми та напрямки використання коштів доповіла заступник начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Вікторія Тимощук, - інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Відтак, стало відомо за напрямком «забезпечення раціонального використання і зберігання відходів виробництва та побутових відходів спрямовано» 5 млн 532 тис. 725 грн.

Ці кошти отримає Павлівська об’єднана територіальна громада на придбання спеціальної техніки (сміттєвоза МБЗ-7,5) і обладнання для збору, транспортування та складування побутових, сільськогосподарських і промислових відходів виробництва в сумі 1 мільйон 347 тисяч 725 гривень.

Також отримає кошти смт Цумань у сумі 1 млн 85 тисяч на придбання спецтехніки (автоцистерни вакуумної асенізаційної промислової) для збирання та транспортування рідких побутових відходів.

Місто Камінь-Каширський отримає 3 млн 100 тисяч грн. на придбання спеціальної техніки та спеціального обладнання, необхідних для екологічно безпечного, роздільного збирання, сортування, знешкодження, захоронення, зберігання твердих та рідких побутових відходів.

Другий напрямок – це «охорона і раціональне використання водних ресурсів». Загалом передбачено коштів у сумі 11 млн 367 тис. 985 грн, які розподілені на проекти щодо каналізування території навколо озера Світязь.

"Отримають кошти на будівництво мереж та споруд господарсько-побутової каналізації села Світязь Шацького району (коригування) в сумі 4 мільйони 476 тисяч 464 гривні. На розширення існуючої каналізаційної мережі смт Шацьк та відновлення вулиць з ґрунтовим покриттям, задіяних в каналізуванні (зміна № 1) – сума 6 мільйонів 416 тисяч 521 гривня. І на будівництво каналізаційної мережі у західній частині в смт Шацьк, селах Гаївка, Мельники та будівництво каналізаційних очисних споруд – цей захід на перспективу, тому що тут передбачено розроблення проектно-кошторисної документації в сумі 475 тисяч гривень, – повідомила заступник начальника управління та природних ресурсів облдержадміністрації Вікторія Тимощук.

Крім того, область отримає 2 млн 401 тис. 944 гривні за напрямком «збереження природно-заповідного фонду». Зокрема, на розроблення проекту землеустрою щодо організації та встановлення меж території Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» та внесення до Державного земельного кадастру відомостей про обмеження у використанні земель – 700 тис. грн.

На розроблення проекту організації території Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів і об’єктів – 450 тис. грн. Та на придбання будівлі і споруд для розміщення спеціальної адміністрації Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» – 1 млн 251 тис. 944 гривні.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь отримає понад 19 мільйонів гривень на охорону природи
02 серпень, 2017, 16:50
Спека в Луцьку. ФОТО
02 серпень, 2017, 16:26