Український ринок інтернет-реклами в 2012 році перевищив 1 млрд. грн

Український ринок інтернет-реклами в 2012 році перевищив 1 млрд. грн
Всеукраїнська рекламна коаліція опублікувала свої оцінки українського ринку інтернет-реклами в 2012 та прогноз на 2013 рік: у 2012 році інтернет-ринок очікувано продовжив позитивний тренд.

Головними драйверами зростання ринку стали контекст (включаючи відео і мобільну складову), реклама в соціальних мережах, трафік рішень для електронної комерції, пише Watcher.

Формат відео-реклами упевнено набрав оберти в 2012 і має усі шанси наступного року зайняти частку близько 10% ринку банерної реклами.

Активація потенціалу Youtube також приведе до істотного зростання відео в рекламі Google в 2013 році.

В 2012 році інтернет-ринок характеризувався посиленням конкуренції серед медійних гравців, активізацією використання СРА-інструментів, активізацією спеціалізованих агенцій у банерній рекламі і соцмережах, зростанням мобільної реклами (включаючи рекламу в додатках).



У ВРК зазначають, що вагались, куди віднести витрати на контекстну рекламу, здійснені приватними компаніями для своїх потреб. Цей обсяг дуже великий, хоча формується з малих платежів. Фактично, мова йде про десятки тисяч рекламних бюджетів в декілька сотень гривен, які при сумуванні перетворюються на велетенські (за українськими рекламними мірками) суми.

У ВРК вважають, що ці обсяги є рекламою, але не не впевнені, чи варто відносити їх до рекламного ринку. Оскільки сегмент цей має свою специфіку. Класичні медіа агенції («великі» або «інтернет медіа») в «освоєнні» (медіаплануванні) цих рекламних мільйонів участі не беруть, а ВРК в своїх прогнозах включає дані лише рекламно-комунікаційних бюджетів.

Цього року вирішили внести їх до таблиці Обсягів рекламного ринку, але НЕ підсумовували з «традиційними» складовими – банерною рекламою і контекстом, що пройшов через агенції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Український ринок інтернет-реклами в 2012 році перевищив 1 млрд. грн
05 грудень, 2012, 16:59