Експерти розкритикували тригодинний фільм «Хоббіт». ВІДЕО

Експерти розкритикували тригодинний фільм «Хоббіт». ВІДЕО
Довгоочікуваний фільм «Хоббіт: Неждана подорож» отримав неоднозначні відгуки перших глядачів: деякі критики визнали фільм нудним і занадто багатим на дрібні деталі, а хтось був розчарований його підходом до використання 3D-технології.

Режисерові «Хоббіта» Пітеру Джексону, який раніше екранізував фентезійну епопею Джона Рональда Руела Толкіна «Володар кілець» і отримав за неї премію «Оскар», знадобилося більше десяти років, щоб довести справу до кінця, пише Дзеркало Тижня.

«Неждана подорож» стала першою частиною кінотрилогії, на яку кінематографісти перетворили невелику повість Толкіна про хоббіта.

Фільм, який вийде на екрани по всьому світу на наступному тижні, за деякими оцінками, повинен зібрати за свій перший уїкенд 137 млн у Північній Америці.

Тим часом деяким критикам, які вже встигли подивитися фільм тривалістю три години і дев'ять хвилин, «Неждана подорож» здалася занадто довгою.

На думку Лії Розен з TheWrap.com, шанувальники книг Толкіна «без сумніву закохаються в цей фільм», стрічка «амбітно епічна і винахідлива в плані візуальних ефектів, (але) не така захоплююча й зворушлива, якими здавалися на початку "Володарі кілець".

Пітер Дебрюге з Variety розкритикував Джексона за «важкий, комп'ютеризований пролог», що йде врозріз з оригінальним оповіданням Толкіна.

Тодд Маккарті з The Hollywood Reporter сказав, що кінематографісти «зробили подарунок пуристам», перенісши на екран «кожну кому, кожен абзац і крапку з комою перших шести розділів» книги.

Журналістка австралійського видання The Herald Sun Нілу Джонсон назвала Фрімана, відомого в основному завдяки участі у телесеріалах на кшталт «Шерлока» і «Офіси», «ідеальним Більбо — рівною мірою поєднує в собі наївну цікавість, приголомшливу незграбність і здатність жартувати з незворушним виглядом».

Джордан Хоффман
зі ScreenCrush сказав, що Фріман зіграв Більбо «чарівно й ефектно».

На відміну від Мартіна Фрімана, режисерові екранізації пощастило з відгуками менше. Справа в тому, що Джексон вирішив зняти 3D-фільм з використанням нової технології проекції з частотою 48 кадрів на секунду, а не 24 кадри, як це робиться зазвичай.

У понеділок газета New Zealand Herald написала, що глядачі скаржилися на нудоту і запаморочення, спричинені частотою зміни кадрів.

Лія Розен зазначила, що «Хоббіт» зроблений у «гіперреалістичній» манері, але за рахунок 3D сцени втрачають цю реалістичність і здаються «липою».

Схожу претензію пред'явив до тривимірного фільму критик Variety. За словами Дебрюге, підвищена швидкість зміни кадрів призводить до того, що сцени виглядають «штучно», а в очі кидається фальшивість декорацій і костюмів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ми полішуки теж проти. краще б зняли сагу про полішуків ото кіно ьуло б за...
Відповісти
Шановний автору статті, чому ви розмістили лише негативні і нейтральні відгуки критиків про фільм? Багато професійних оглядачів поставили "Хоббіту" дуже високі оцінки, в тому числі і у всесвітньо відомому рейтингу IMDB. Навіщо так однобоко висвітлювати фільм ще до його прем*єри в Україні?
Відповісти
Всеодно які відгуки. на фільм піду однозначно!)
Відповісти
Останні новини
Експерти розкритикували тригодинний фільм «Хоббіт». ВІДЕО
05 грудень, 2012, 17:25