Волинян закликають у спеку не легковажити з вогнем

Волинян закликають у спеку не легковажити з вогнем
Найближчими днями в Україні утримається аномально спекотна погода, тож енергетики просять волинян дотримуватися техніки безпеки у поводженні з вогнем поблизу ліній повітряних електропередач та електрообладнання.

Про це повідомляє прес-центр ПрАТ «Волиньобленерго».

Директор Гідрометцентру Микола Кульбіда заявив, що до середини серпня буде спостерігатися дуже висока температура і надзвичайно високий рівень пожежної небезпеки. За його словами, така погода для цього періоду є аномальною.

Цей невтішний прогноз не лише спричинить незручності для громадян, а ще й створює передумови для різкого збільшення кількості загорянь.

Під час відпочинку при розкладанні вогнища треба старатися, щоб із повітряного боку від багаття, тобто куди летять іскри, розташовувалась водойма або відкрита місцевість. Адже неконтрольований вогонь може призвести до займання дерев’яних опор, пошкодження обладнання підстанцій та спричинити як припинення електропостачання, так і безпосередню загрозу для життя та здоров’я людей.

У ПрАТ «Волиньобленерго» просять у цей час особливо ретельно дотримуватися елементарних правил безпеки, які можуть зберегти майно, життя ваше та ваших близьких, а також стати гарантією безперебійного енергопостачання ваших осель.

Якщо пожежа усе ж виникла, не панікуйте. Телефонуйте на номер 101 і пам’ятайте, гасити полум’я невеликих низових пожеж можна, забиваючи вогонь гілками листяних порід дерев, заливаючи водою, закидаючи вологим ґрунтом та затоптуючи ногами.

У ПрАТ «Волиньобленерго» просять при виникненні загрози пожежі в охоронній зоні електромереж чи інших небезпечних інцидентів поблизу електрообладнання телефонувати на цілодобову безплатну лінію кол-центру «Волиньобленерго» 0-800-21-01-31.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.