У луцькій «Ласці» поселилися кози

У луцькій «Ласці» поселилися кози
На території луцького комунального підприємства "Ласка" для безпритульних тварин тепер ще й поселилися кози.

Його директорка Дана Новарчук розповіла, що першим на їх території з'явився козлик, якого не змогли продати власники. Вони й подарували тварину "Ласці", - пише Волинь24.

Після цього працівники вирішили знайти козу та використовувати молоко, яке вона даватиме для того, аби годувати собак та котів. Тоді на території "прописалися" ще дві кози. Одну з них вже вчора почали доїти і годувати молоком кошенят та цуценят. Інша ж коза ще молоденька і поки її не можна доїти.

"Ми взяли кіз, щоб можна було їх доїти. А молоко давати кошенятам та цуценятам. Така їжа для малят дуже корисна. Коров'яче молоко не дуже бажане для маленьких кошенят і цуценят та й магазинне теж не не корисне. Саме козине вважається найбільш корисним та його рекомендують ветеринари", - розповіла Дана Новарчук.

За словами, директори такий хід має й економічну вигоду, бо на території є багато трави, якою можна годувати тварин. Також для КП "Ласка" передають й товари, які повертають магазини, серед них є їжа й для кіз.

Дуже часто малюки тварин притулках помирають, бо тут їх велике скупчення, а саме козине молоко допоможе тваринам зміцнити імунітет і вони будуть менше хворіти.

Розводити кіз на території не збираються, однак, якщо вони народять малят, їх також будуть роздавати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У луцькій «Ласці» поселилися кози
04 серпень, 2017, 17:35