Без контролю дороги «Луцьк-Львів» через 3 роки не буде, - Гунчик

Без контролю дороги «Луцьк-Львів» через 3 роки не буде, - Гунчик
У рамках робочого візиту віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон проінспектував роботу єдиного у Волинській області габаритно-вагового комплексу для зважування автомобілів, який розміщений на автошляху Луцьк-Львів.

За словами начальника управління Укртрансбезпеки Володимира Степанова, із початку року перевізникам нарахували понад 12 тисяч євро штрафів за перевищення габаритно-вагових норм. Із них уже сплатили 147 900 тисяч гривень, - пише Волинь24.

«Є порушення. Позавчора от водій попався. За тиждень трапляються 2-3 порушення. Більшість із них пов’язані з неправильним розміщенням вантажу, від цього йде перевищення навантажень на осі», - розповів начальник габаритно-вагового контролю Анатолій Марач.

За словами старшого інспектора «Укртрансбезпеки» у Волинській області Артура Чепели, на порушників складають спеціальні акти – перевірки та перевантаження транспортного засобу.

«Водій може привести у відповідність до норм транспортний засіб або ж відвантажити товар. У такому випадку він проїжджає через ваговий комплекс повторно і якщо все добре, то розрахунок штрафу проводиться із місця завантаження до місця зважування.

Якщо ж водій відмовився виправляти ситуацію або ж не має змоги, то штраф нараховують з місця завантаження до місця розвантаження», - зазначив він.

Перевізник має 30 днів для того, аби сплатити штраф.

«Штрафи, які платять за порушення вагового контролю – нікчемні. Я направляв у Кабмін пропозиції підвищити їх хоча б у десять разів. Ми вклали 400 млн грн. у дорогу Луцьк-Львів і якщо не буде відповідальності та контролю, то й дороги через 3 роки теж не буде», - наголосив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон пообіцяв, що допоможе вплинути на ситуацію.

«Штрафи треба підвищити, бо ми тут одною рукою робимо, а одною руйнуємо. Тут питань немає, є підтримка та розуміння на рівні уряду. Надіємось, що нам вдасться переконати народних депутатів», - додав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всі перегружені як ходили так і ходять. Але не дньом а вже в ночі, повірте!!!
Відповісти
Останні новини
Без контролю дороги «Луцьк-Львів» через 3 роки не буде, - Гунчик
04 серпень, 2017, 17:52