Історія легендарних «волинянок» у фото

Історія легендарних «волинянок» у фото
Луцький автомобільний завод (до 1967 року Луцький машинобудівний завод - ЛуМЗ) був створений в 1959 році на базі Луцького авторемонтного заводу в рамках програми з технічного переозброєння радянської армії.

Протягом 1960 року на заводі освоєно випуск семи нових виробів. Через чотири роки на заводі розпочинається випуск ремонтних майстерень і малотоннажних рефрижераторів, - йдеться в статті "Луцькі всюдиходи: фотоекскурс в минуле" на ВолиньPost.

У 1965 році була проведена реконструкція, згідно з якою виробничі площі збільшились до більш ніж 23,5 тисяч квадратних метрів. У тому ж таки році дирекція Луцького машинобудівного заводу клопоче до Львівського раднаргоспу з пропозицією розмістити виробництво автомобілів в Луцьку.

Луцький машинобудівний виявляється найкращим варіантом щодо розміщення виробництва нового вантажно-пасажирського автомобіля. В січні цього ж року при відділі головного конструктора створено два бюро з розробки технічної документації на автомобіль ЗАЗ-969.

ЧИТАТИ СТАТТЮ ПОВНІСТЮ ТА ДИВИТИСЯ БІЛЬШЕ ФОТО "ВОЛИНЯНОК"


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як все гарно Гунчик розвалив!!
Відповісти
Жах! В Луцьку машини робили. Давайте краще візьмемо кредит в європі і тихцем його роздирибаним, а заводи на металобрухт розпилим.
Відповісти
Останні новини
Історія легендарних «волинянок» у фото
06 серпень, 2017, 07:21