Ковель: дітей атовців безплатно навчають англійської

Ковель: дітей атовців безплатно навчають англійської
Волонтерський проект “Англійська для дітей героїв” у Ковелі дав можливість дітям з родин атовців безплатно вивчати англійську на базі міського центру іноземних мов “Європейське майбутнє”.

Про це повідомляє ВРД НСТУ.

За два роки викладачі центру, учні та батьки, громадські активісти, дотичні до проекту, стали однією дружньою родиною, а рівень знань дітей підвищився у рази.

Два роки тому проект “Англійська для дітей героїв” розпочали подруги-волонтери — волинянка Наталія Попова та бельгійка з українським корінням Ангеліна Балкан. Це дало змогу дітям з родин учасників АТО безплатно навчатися на курсах, – розповіла директор центру іноземних мов “Європейське майбутнє” Інна Поліщук.

– Діти прийшли до нас в різних обставинах життя. Це діти загиблих воїнів, поранених, тих, хто повернувся з полону… Але в колективі вони почали працювати, почали змінюватися. Виросли, змужніли. Вони вчаться заради майбутнього. Це діти з духом патріотизму. Чесні і старанні. Вони — майбутнє нації. І в цьому – успіх цього проекту, – переконана Інна Поліщук.



У рамках проекту на дітей чекали цікаві екскурсії, олімпіади та квести. Про все це йшлося у підсумковій презентації, на зборах за участю дітей, батьків та волонтерів проекту. Говорить учениця загальноосвітньої школи №13 Олександра Москалик:

– Уроки в “EuroFuture” відрізняються, найперше, атмосферою і самим ставленням до отриманої інформації. В школі дають матеріал сухо і нудно. А тут все через ігри, у формі різних вправ. Тут набагато цікавіше.

Мотивують до навчання у “EuroFuture” не лише оцінками, а й “сонечками” – спеціальною валютою, за яку можна придбати різноманітні супутні товари. А для дітей, які показали найкращі результати, організатори підготували спеціальні призи.

Наталія Задорожня отримала заохочувальний приз за свого сина Андрія, який став переможцем проекту в номінації “Прорив року”. Розповідає:

– Коли загинув мій чоловік, і ми приїхали до Ковеля два роки тому, син прийшов у школу: мало того, що він був у трансі від зміни міста та обстановки, і англійська — в нього там була нормальна оцінка, він відмінник, а тут — два, три. Каже, я не розумію вчителя. Були і сльози, і плач. Я почала шукати якісь курси в Ковелі. І нас сюди записали. Та ще й безкоштовні курси, бо Ангеліна за це все заплатила. І син перший рік витягнув на 8. А в цьому році він закінчив на 12 і перейшов до 5 класу, його взяли в англійський клас з посиленим вивченням мови — найсильніший клас у школі…

Саме такі успіхи дітей і спонукали мецената проекту Ангеліну Балкан та ГО “Велика ідея” (керівник Людмила Савина-Зубарєва) продовжити мовну школу для дітей героїв ще на рік.

– Я хочу подякувати тим людям, які допомогли. Це Наталія, Інна, Людмила. А ще тим, хто підтримав нас і направив своїх дітей. Успіхи ваших дітей дійсно роблять мене щасливою. Я просто не могла сказати «ні», і якажу «так» цьому проекту, – розповіла Ангеліна Баклан.

А формуватимуть європейський світогляд юних ковельчан, як і раніше, на базі міського центру іноземних мов “Європейське майбутнє”.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковель: дітей атовців безплатно навчають англійської
06 серпень, 2017, 16:55