Суддя з Волині - у списку переможців конкурсу до Верховного Суду

Суддя з Волині - у списку переможців конкурсу до Верховного Суду
Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) оголосила рейтинг кандидатів у новостворюваний Верховний Суд.

За результатами конкурсу, переможцями конкурсу є 120 кандидатів, 80% з яких є діючими або колишніми суддями. Майже 40% переможців конкурсу у Верховний Суд - представники регіонів України, серед яких діючі або колишні судді, адвокати та науковці, - інформує прес-служба кампанії ЧЕСНО.Фільтруй суд.

Суддя Апеляційного суду Волинської області Віктор Стрільчук увійшов до числа переможців конкурсу. Це означає, що він може стати новим суддею найвищої судової інстанції, якщо такий склад затвердить Вища рада правосуддя, яка за рекомендацією ВККС має подати на підпис Президенту остаточні списки кандидатів. Втім ВРП має шанс вплинути на склад списку та вилучити з нього недоброчесних кандидатів.

30 кандидатів із 120-ти отримали негативні висновки від Громадської ради доброчесності, що означає, що ці кандидати не відповідають критеріям доброчесності та професійної етики. Серед таких кандидатів переважно судді, які порушували права людини, ухвалювали політично вмотивовані рішення або не можуть пояснити свої статки.

Таким чином кожен четвертий ймовірний суддя нового Верховного Суду отримав вето від громадськості на базі фактів порушення норм доброчесності та професійної етики.

Відповідно до закону Вища рада правосуддя має право відмовити у внесенні подання Президенту про призначення кандидата суддею у випадку обґрунтованого сумніву в його доброчесності і професійній етиці або якщо його призначення негативно вплине на рівень довіри до судової влади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви погано проінформовані, є ще троє щасливчиків: Киця, Здрилюк і Остапук. Своїх героїв треба знати в лице
Відповісти
Останні новини
Суддя з Волині - у списку переможців конкурсу до Верховного Суду
08 серпень, 2017, 12:36