Директор скандальної фірми: депутати проти кафе у центрі Луцька, бо «хочуть підзаробити»

Директор скандальної фірми: депутати проти кафе у центрі Луцька, бо «хочуть підзаробити»
Засновник фірми «Емпіро Україна», якій нещодавно всього за 10 днів дали дозвіл поставити дитяче кафе на території Луцької дитячої поліклініки, стверджує, що має цікаву ідею зробити мережу дитячих кафе по Україні, в яких буде кухня для діабетиків, а їм просто заважають неадекватні політики.

Про це директор і засновник ТзОВ «Емпіро Україна» Ігор Корольчук розповів у коментарі газеті Хроніки Любарта.

(На фото - Проектна пропозиція ТзОВ «Емпіро Україна» того, як облаштують комплекс дитячого кафе з дитячим майданчиком на території Луцької дитячої поліклініки)

«Нам не дають нормально працювати. Є кучка депутатів, які хочуть відбити свої моменти... Поводяться неадекватно…», - сказав Корольчук.

Він уточнив: «Вони кажуть: чого ви так якось по-хитрому обходите депутатів, ми ж у раду не просто так прийшли. Я кажу, що бізнесу, який йде в Україну, треба давати дорогу. А не таким чином зарубувати хороші ідеї».

«Ми хочемо зробити мережу дитячих кафе по Україні, в яких буде кухня для діабетиків. Ми прийшли колись у Луцьку міську раду і розповіли про наші плани. Нас запитали, а чи не хочемо почати реалізовувати проект з Луцька? Хочемо, кажемо, але є питання землі», - пригадує підприємець.

«На сьогодні в міській раді склалася така нездорова атмосфера, що треба «рєшать вапроси». Не вирішувати, а «рєшать». Є купка депутатів, зокрема і від «Свободи», яка хоче десь собі підзаробити таким чином», - вважає Корольчук.

Влада міста готова була сприяти, навіть підшукала земельну ділянку. Але поставила умову: зробити благоустрій, каже директор «Емпіро Україна».

«Ми поміркували, що це нам треба бруківку викласти, дерева посадити, ліхтарі відремонтувати, про дитячий майданчик подбати, щоб дітки могли там гратися, зробити фонтан. Порахували, що це коштуватиме нам 300 тисяч гривень. А деякі депутати… кричать, що це не ті кошти, що міська рада ніде не заробляє», - дивується Корольчук.

Той факт, що фірма «Емпіро-Україна» була створена на день пізніше часу, коли мерія отримала лист від неї з пропозицією поставити кафе, директор фірми назвав «фальсифікацією».

«Думаю, що хтось фальсифікує. Усе робилося адекватно, нормально, ніхто не спішив. Думаю, хтось компрометує ці моменти… Це балачки, плітки. Треба компрометувати фірму, яка сьогодні хоче щось робити, а хтось хоче якийсь хабар отримати», - заявляє підприємець.

На думку Корольчука, не проблема й те, що кафе буде на території медичного закладу: «Ми не відчужуємо. Цю землю виконком дає аж на один рік. Це не оренда. Оренда передбачає право викупу, а у нас не оренда, а тимчасове використання землі під малу архітектурну форму, яка не має фундаменту».

Один рік на бізнес – теж не біда, каже директор. Фірма розраховує, що коли влада міста побачить хороші результати роботи, дозволить їм працювати й далі: «За рік ми продемонструємо свою роботу, а тоді вже будемо виносити це питання на розгляд громади».

Окрім цього, нічого дивного Корольчук не побачив і в тому, що їм за 10 днів оформили всі дозволи на користування землею. Мовляв, усе почалося набагато раніше: «Перше звернення відбулося ще у липні 2012 року від польської фірми «JURAS Sp Z.o.o» про розміщення в Луцьку дитячого кафе-кондитерської з ігровим майданчиком. В серпні це питання розглядалося на засіданні архітектурної комісії у міській раді, яка розглянула пропозиції і дала згоду більшістю голосів за умови реєстрації українського суб’єкта господарювання. Що й було зроблено. Тобто з моменту подання першого звернення пройшло 4 місяці».

За інформацією видання Четверта влада Ігор Корольчук - член Волинської обласної федерації кікбоксингу, почесний президент Волинських федерацій з боксу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шкода що свободівці нас зраджують ((((( я за них голосував
Відповісти
що ви вірите цьому бізнесюку який пробивав своє питання через зама мера ?
Відповісти
свежо предание, но вериться с трудом))) кому ще так швидко і безплатно надавали ділянку...?
Відповісти
"На земельних ділянках закладів охорони здоров'я не допускається розміщення функціонально не пов'язаних з ними будинків і споруд". Це передбачають Державні будівельні норми України та Санітарні правила.
Фіг з ними, з санітарними нормами, хто їх читає, ага?
Відповісти
В этом шатре еще и кухня будет? Да там только что и можно, поставить холодильник с мороженым. Какая диабетическая кухня. Если городским властям так хотелось открыть детское кафе, то они могли тендер объявить, а не пропихивать за взятки.
Відповісти
існують правила розміщення временниз об'єктів. Якщо земля дається під тимчасову споруду, то вона віддається без викупу. Одна справа, якщо це лоток із морозивом. Але під цю схему тепер пхають величезні проекти: це кафе, ще Діснейленд. Нічого собі територія, за просто так. Там ці тимчасові споруди вже заливають бетоном невека. Все класно зроблено - в бюджет міста не копійки не потрапить.
Відповісти
"«Думаю, що хтось фальсифікує. Усе робилося адекватно, нормально, ніхто не спішив. Думаю, хтось компрометує ці моменти… Це балачки, плітки. Треба компрометувати фірму, яка сьогодні хоче щось робити, а хтось хоче якийсь хабар отримати», - заявляє підприємець."

А ви Свободу тут не фальсифікуєте? Не вірю чи може Калахан (який був у Свободі у Вас хоче ці гроші взяти?)...МАРАЗМ!!!
НЕ ТРЕБА ЦЬОГО КАФЕ НАМ, НЕ ТРЕБА,ХАЙ БРОВІН ВОТ ЗА СВОЇ КОШТИ ОБЛАГОРОДИТЬ І ВІДКРИЄ КРІМ ЦУМу ще щось нове для діабетиків, а не тільки для своєї кишені!!!
Відповісти
Лучанка настільки зла жінка, що вже не може не підсилювати своїх тектів капслоком. Емоції, емоції... Цікаво познайомитись з цією жіночкою, якщо то справді коментатор жіночого роду.
Відповісти
Лучанка настільки зла жінка, що вже не може не підсилювати своїх тектів капслоком. Емоції, емоції... Цікаво познайомитись з цією жіночкою, якщо то справді коментатор жіночого роду.
Відповісти
СПРОБУВАВ БИ САМ БЕЗ МУЖИКА 10 РОКІВ ЩЕЙ НЕ ТАКІ ЕМОЦІЇ БУДУТЬ
Відповісти
мадам, не плутайте, читач - чоловік, нашо йому мужик?
хіба що для нових вражень, чи то ба, ЕМОЦІЙ? )))))))))))
Відповісти
От добро хотів зробити ! напевне тому і попер через "окремі" входи і поперек законів та норм !
Відповісти
невелике розслідування : http://4vlada.com/investigations/18857
Відповісти
Останні новини
Директор скандальної фірми: депутати проти кафе у центрі Луцька, бо «хочуть підзаробити»
06 грудень, 2012, 13:50