Робота волинської лабораторії – під загрозою зупинки

Робота волинської лабораторії – під загрозою зупинки
Для проходження акредитації Камінь-Каширська міжрайонна лабораторія ветеринарної медицини потребує 50 тисяч гривень.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії Волиньради, - повідомили у прес-службі облради.

Камінь-Каширська міжрайонна лабораторія ветеринарної медицини - одна з 5 на Волині. Зі слів її керівника Юрія Лук'янчука, структура обслуговує потреби господарств не тільки Камінь-Каширщини, а й Любешівського, Маневицького, Ратнівського та Старовижівського районів.

В цьому році лабораторія проходить акредитацію і повинна сплати за аудиторські послуги 50 тисяч гривень. Таких коштів у ветеринарів немає. «Мені буде шкода, якщо втратимо таку установу. Вона потрібна населенню, бо в північних районах Волині люди ще тримають худобу», - зазначив Лук'янчук.

Камінь-Каширська міськрада виділила з місцевого бюджету субвенцію районній казні обсягом 20 тисяч гривень. Але, згідно з нинішнім бюджетним законодавством, утримання ветеринарних лікарень та ветеринарних лабораторій здійснюється з обласних бюджетів, тому ці кошти передані як цільова субвенція в обласний бюджет.

Отож, комісія рекомендувала голові ОДА прийняти розпорядження про внесення змін до показників обласного бюджету, збільшивши його доходи на 20 тисяч гривень за рахунок цільової субвенції з Камінь-Каширського районного бюджету. Згідно з пропозицією депутата Анатолія Грицюка, також рекомендовано відшукати решту коштів, потрібних на акредитацію лабораторії з обласного бюджету при внесенні змін на сесії облради, яка скликана на 7 вересня.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Робота волинської лабораторії – під загрозою зупинки
09 серпень, 2017, 07:03