Можуть спростити перевезення через адмінмежу із Кримом

Можуть спростити перевезення через адмінмежу із Кримом
Кабінет міністрів України сьогодні, 9 серпня, планує розглянути постанову про спрощення перевезення майна через адміністративний кордон з окупованим Кримом.

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш заявив, що на найближчому засіданні уряд має розглянути нову постанову, якого, серед іншого, спростить перевезення особистих речей через адміністративний кордон з Кримом, – повідомляє IA ZIK.

Повідомляється, що якщо будуть зняті всі технічні питання, то проект постанови буде винесено на засідання Кабінету міністрів вже сьогодні, 9 серпня. Проте міністр зазначив, що в даний час проти таких змін виступає Державна фіскальна служба.

«Рік ініціюємо зміни в постанову. Постійно якесь відомство проти. Спочатку Мінекономіки було проти, потім Мін’юст. Але найголовніше перешкода зараз – Державна фіскальна служба, вона категорично проти», – заявив Черниш.

Зазначено, що в червні суд визнав незаконним пункт постанови. Згідно із судовим рішенням, кримчани можуть перевозити особисті речі з території анексованого Росією Криму на материкову територію України без будь-яких обмежень.

Однак, за свідченнями громадян, які перетинали адміністративний кордон з Кримом, рішення суду виконується не завжди.

Раніше повідомлялося, що обмеження на енергопостачання в анексованих Криму і Севастополі через перевищення допустимого навантаження на високовольтних лініях зняті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Крим
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Можуть спростити перевезення через адмінмежу із Кримом
09 серпень, 2017, 03:02