У Луцьку запрошують написати колективного листа в’язням

У Луцьку запрошують написати колективного листа в’язням
7-9 грудня у Луцьку триватиме марафон написання листів – щорічний міжнародний захід Amnesty International, приурочений до Дня прав людини.

У рамках акції небайдужі люди з усього світу одночасно пишуть листи підтримки та солідарності, а також листи на захист конкретних осіб, чиї права були порушені, повідомили у Центрі туристичної інформації та послуг.

Цьогорічний всесвітній Марафон буде 13-тим та вп’яте проходитиме в Україні. Луцькі активісти вже чотири роки поспіль долучаються до акції. Цього року героями марафону написання листів будуть постраждалий від міліцейського свавілля Яків Строган з Харкова; правозахисник з Білорусі, що перебуває під арештом, Алєсь Бєляцький; Роза Ізабель Франко з Гватемали, яка бореться за справедливість після вбивства доньки; засуджений до смертної кари Чіоу Хо-шана з Тайваню; дві учасниці гурту Pussy Riot з Росії; Хуссейн Альмерфеді, якого незаконно утримують на американській морській базі у Гуантанамо (Куба); азербайджанський правозахисник Мехман Хусейнов, якому загрожує п’ятирічне позбавлення волі.

Учасники марафону пишуть листи двох видів: листи урядам та листи солідарності. Листи, адресовані урядові – це заклики припинити порушення прав людини. Листи солідарності, адресовані жертвам порушень прав людини – це короткі листи зі словами підтримки. Заклики Amnesty International адресує безпосередньо урядам, а листи солідарності – тим людям, що є жертвами порушень, їх сім’ям чи колегам.

Долучитись до марафону написання листів у Луцьку можна 7-9 грудня з 10 до 19 год. у Центрі туристичної інформації та послуг (вул. Сенаторки Левчанівської, 2).

Організаторами марафону написання листів у Луцьку є проект «Чутливі серця». Акція відбувається за сприяння ВОГО «Молодіжна платформа» та КП «Центр туристичної інформації та послуг».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку запрошують написати колективного листа в’язням
06 грудень, 2012, 14:36