Повідомили, скільки осіб призвуть до Нацгвардії

Повідомили, скільки осіб призвуть до Нацгвардії
Позачерговий призов до лав Національної гвардії в Україні стартував 8 серпня. Протягом серпня на строкову військову службу призвуть 1 тисячу осіб.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів України 9 серпня. За наказом Петра Порошенка, який він підписав 7 липня, до кінця серпня для проходження служби оберуть осіб призовного віку – від 20 до 27 років, – пише канал 24.

Згідно з проектом рішення, яким володіє агентство «Інтерфакс-Україна», на проведення призову до Нацгвардії передбачено 3,29 мільйона гривень.

На одного призовника затверджено обсяг видатків у розмірі 3 тисячі 293,13 гривень. З них – 3,2 тисячі гривень для виплати грошової допомоги, а 93,13 гривень – на підготовку та проведення призову на строкову військову службу (без урахування коштів на харчування та перевезення).

Кошти на проведення призову до 14 серпня повинне перерахувати Міністерство внутрішніх справ на рахунки обласних та Київського міськвійськкомату.

На перевезення та харчування призовників виділять 416 тисяч гривень.

У Нацгвардії запевняють, що призваних строковиків в зону АТО не відправлятимуть. Після підготовки вони виконуватимуть завдання із забезпечення громадського порядку на території областей, в яких будуть проходити службу, а також спеціальні завдання Національної гвардії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.