В Україні з'явиться 4G

В Україні з'явиться 4G
Операторам зв'язку можуть дати ліцензію на розгортання зв'язку четвертого покоління (4G).

Кабінет міністрів України прийняв рішення про проведення конкурсу на видачу такого дозволу 9 серпня, - пише "Апостроф".

"Цей проект постанови дозволить запровадити в Україні зв'язок 4G. Документ дозволить Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) підготувати і провести тендери з продажу ліцензій на користування радіочастотним ресурсом в діапазоні 1800 МГц", - заявив перший віце-прем'єр України Степан Кубів.

За його словами, Україна на 15 років відстала від розвинених країн з впровадженням зв'язку 3G і вже на 7 років відстає з впровадженням 4G.

Кубів також зазначив, що в 2020 році очікується визначення в Україні вже наступного покоління зв'язку 5G, однак для цього уряду необхідно прийняти ще ряд документів.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман оприлюднив проект плану заходів по цифровому розвитку України в 2017 році. Згідно з цим проектом, в Україні до кінця четвертого кварталу планується впровадити технологію мобільного зв'язку 4-го покоління (4G), забезпечивши проведення конкурсу з розподілу радіочастотного ресурсу (РЧР) для 4G.

Проектом також планується до кінця 2017 року розробити план заходів розвитку та використання широкосмугового доступу до мережі інтернет, до жовтня 2017-го - розробити план заходів щодо стимулювання і підтримки впровадження технології блокчейн в держсекторі і базових секторах української промисловості.

Заступник голови Адміністрації президента України з питань проведення адміністративних, соціальних і економічних реформ Дмитро Шимків сказав, що 4G може принести до бюджету країни в 2017 році понад 6 мільярдів гривень, а користувачам якісний голосовий зв'язок в цифрі та якісний доступ для даних, але головне накрити всю країну якісним швидкісним Інтернетом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: 4G, зв'язок
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не продавати ті ліцензії треба, сліпо загрібаючи бабло в бюджет, щоб потім його на казна-що розбазарити, а надати БЕЗОПЛАТНО операторам за умови надання ними безоплатного інтернету в сільські ради. де його немає, або він неналежної якості. От тоді і буде цифровий розвиток країни, і запрацює в повну силу електронне урядування. А те, що в бюджет прийде тих 8 мільярдів - нічого не змінить для країни, лише додасть ріст тарифів, ті 8 мільярдів по факту заплатять громадяни з власних кишень.
Відповісти
НА ОКРАЇНІ ЛУЦЬКА 3G ПРОПАДАЄ. Є ТІЛЬКИ 2G. ПРО ЯКЕ 4G МОВЕ ЙДЕ. ЦЕ ВУДАХВОН ОПЕРАТОР.
Відповісти