Лучани йдуть у виборчу комісію засвідчити підписи за відкликання «тушок»

Лучани йдуть у виборчу комісію засвідчити підписи за відкликання «тушок»
У Луцьку ТВК виборці самі йдуть, аби засвідчити та підтвердити свої підписи в підписних листах за відкликання депутатів-зрадників.

Так, сьогодні, 9 серпня до виборчкому зранку прийшло вже більше 25 виборців, - пише ВАР.

Як пояснили у виборчкомі, законодавством передбачений такий метод перевірки підписів, якщо виборець має з собою паспорт – його підпис засвідчує правоохоронець, голова ТВК та член комісії у відповідному акті.

Тому, оскільки за 9 днів роботи виборчкому, комісія не визначилась з методом перевірки підписів, громадяни самі вирішили піти до Луцької ТВК з паспортом і підтвердити, що вони особисто підтримували ініціативу за відкликання депутатів.

«Якщо я сама приходила до намету, аби поставити підпис за їхнє відкликання – то чому я буду потім від цього відмовлятись? Це моя позиція і вважаю, що вони у міській раді вже не потрібні. Поки вони будуть ходити по хатах перевіряти достовірність підписів – то й рак свисне. Тому я вирішила особистоприйти – і най перевірять просто тут. Бо це вже починають маніпулювати і затягувати процес. Їм дуже вже не хочеться покидати свої місця в міськраді», – говорить пані Олена.

Оскільки за 9 днів роботи виборчкому комісія досі не визначилась з методом перевірки підписів, громадяни самі приходять до Луцької ТВК з паспортами, аби не затягувати процедуру.

Нагадаємо, 10 липня в Луцьку створили ініціативну групу, учасники якої працюють над відкликанням п'ятірки міських обранців - Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Були, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна. Їх можуть позбавити мандатів уже на початку вересня.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ВІДКЛИКАННЯ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани йдуть у виборчу комісію засвідчити підписи за відкликання «тушок»
09 серпень, 2017, 14:15