На Волині оштрафували фермера через землю

На Волині оштрафували фермера через землю
Ковельська місцева прокуратура звернулася до суду з позовом до одного із фермерських господарств, аби зобов’язати повернути державі самовільно зайняту земельну ділянку.

Прокурори з'ясували, що понад 25 га земель запасу сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів на території Старокошарівської сільської ради Ковельського району фермерське господарство обробляє без розроблення правовстановлюючих документів, - інформує прес-служба прокуратури області.

Шкода, завдана цим державі, становить понад 34 тисячі грн, і господарство її повністю відшкодувало, визнавши тим самим факт самовільного використання землі.

Припис же державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель з вимогою у 30-денний термін усунути порушення законодавства та оформити право користування землею керівник господарства проігнорував, продовжуючи користуватися ділянкою.

Відтак його було притягнено до адміністративної відповідальності за самовільне зайняття земельної ділянки. Фермер сумлінно сплатив штраф у розмірі 680 грн, проте так і не вжив жодних заходів, аби узаконити користування землею.

У справу втрутилася прокуратура. Аби відновити порушені майнові інтереси держави, прокурори в суді вимагатимуть від фермерського господарства звільнити самовільно зайняту землю.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині оштрафували фермера через землю
09 серпень, 2017, 16:21