У луцькому ЦНАПі кажуть, що черги за паспортами зменшилися

У луцькому ЦНАПі кажуть, що черги за паспортами зменшилися
Ажіотаж довкола видачі біометричного паспорта після оголошення безвізу не спадає, а от черги у Луцькому ЦНАПі поменшали.

Наплив людей, принаймні в цій установі, навчились розподіляти, – повідомляє ВРД НСТКУ.

«Дуже прекрасно, не потрібно чекати. Прийшли на 10-ту годину, буквально 3 хвилини – і вже здаємо документи. Прийшли сюди, взяли талончик і все», – відзначає лучанин Олександр.

Однак нині з’явилась нова проблема – затримка із видачею закордонних паспортів. Зі слів директора Центру надання адмінпослуг у Луцьку Лариси Карп’як, у відведений законом термін отримати бажаний документ неможливо.

«Термін визначений 20 робочих днів, але на даний час близько 14 днів іде затримка по документах – як по термінових, так і по звичайних», – каже вона.

Як пояснює прес-секретар управління державної міграційної служби Наталія Левчук, їхні працівники працюють із потрійною потужністю, а уся затримка – в Києві. Попит зріс майже утричі, і «Поліграфкомбінат «Україна» не встигає видруковувати документи.

Усіх, хто приходить подавати документи, обов’язково попереджують: не розраховувати найближчим часом на видачу паспорта. Пришвидшити процедуру друку конкретного документа у Поліграфічному комбінаті можуть, але тільки у випадках крайньої необхідності.

«Можемо писати лист-прохання у разі дуже негативних причин – виїзд на лікування або у разі смерті когось із родичів, тоді ми пишемо звернення до «Поліграфкомбінату «Україна» і пришвидшуємо отримання документу», – повідомила Наталія Левчук.

У державній міграційній службі очікують на зменшення ажіотажу довкола видачі біометричних паспортів вже у вересні. Тим часом «Поліграфкомбінат «Україна» нині здійснює закупівлю додаткового обладнання для уникнення затримок видачі документів у майбутньому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: безвіз
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.