На Волині пропонують дати більше грошей на житло атовцям

На Волині пропонують дати більше грошей на житло атовцям
Конфедерація будівельників України у Волинській області пропонує додатково виділити 2 мільйони гривень на житло атовцям у рамках програми співфінансування.

Про це заявив представник Конфедерації Руслан Вайман, - йдеться на його сторінці у Facebook.

Під час круглого столу в ОДА щодо перспективи забезпечення житлом молоді, учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб Волинської області обговорили важливі для регіону питання. Зокрема мова йшла про реалізацію житлових програм в регіонах. Учасники круглого столу обмінялися думками про шляхи подальшого удосконалення механізмів забезпечення громадян житлом та визначили проблеми, які заважають розвитку в регіоні житлового будівництва.

Після засідання вдалося дізнатися думку представника Конфедерації будівельників України у Волинській області Руслана Ваймана щодо реалізації державних програм в області.

«Відомо, що в держбюджеті на 2017 рік передбачено 30 мільйонів гривень на фінансування програми Доступне житло 50/50. Конфедерація будівельників України звернулася в Держмолодьжитло, Мінрегіонбуд з проханням виділити для Волинської області 2 мільйони гривень. Це дасть можливість надати безповоротну фінансову допомогу 8-10 сім’ям – учасникам бойових дій в зоні АТО», - заявив Вайман.

На його думку, передбачена Законом «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» щодо реалізації державних житлових програм» 50 % безповоротна фінансова допомога – це єдина можливість придбати житло, проте залишкова 50 % вартість квартири для більшості – непідйомна сума.

«Тому ми звернулися з проханням до керівництва Держмолодьжитло розглянути питання кредитування сімей воїнів АТО, в разі необхідності, за рахунок Держмолодьжитла в обсязі 40 % від загальної вартості квартири. При цьому, власний внесок учасника програми становитиме 10%, що, наприклад, для однокімнатної квартири складе 54 тисячі гривень (абсолютно реальну і підйомну суму)», – наголосив Руслан Вайман.

В Луцьку близько 100 сімей – учасників АТО висловили бажання прийняти участь в програмі. Саме тому, питання доступного житла нині необхідно вирішувати спільними діями обласної та місцевої влади, будівельників. Необхідно відпрацювати чітку схему роботи державної програми, щоб в 2018 році збільшити обсяги в долі разів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: житло
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вони ж лежали в лісополосі...
Відповісти
Останні новини
На Волині пропонують дати більше грошей на житло атовцям
09 серпень, 2017, 21:12