На Світязь потрібна ще одна дорога, - глава РДА

На Світязь потрібна ще одна дорога, - глава РДА
Вирішити проблему заторів у Шацькому районі можна лише ще однією транспортною розв’язкою.

Про це заявив голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець, - передає Район. Шацьк.

«Дійсно, минулі вихідні, 5-6 серпня, показали, що Шацький район не готовий до такого великого напливу відпочивальників. Проте затори на дорогах – це проблема не лише Шацького, а й Любомльського району. В цьому я переконався особисто, підтвердження факту – відзняте мною відео. Досить важко розвантажити трасу, коли вона одна і немає об’їзних шляхів. Світлофор проблеми не вирішить, поліцейські на дорогах теж не пришвидшать рух потужного транспортного потоку», - заявив Голядинець

Він бачить вирішення проблеми в одному – додатковій транспортній розв’язці.

«Ми будемо порушувати перед обласним керівництвом служби автомобільних доріг питання будівництва нових доріг не тільки в напрямку Любомля, а й Старої Вижівки і Ратна. До речі, зараз починає будуватися дорога від села Адамчуки Шацького району до любомльського Ягодина. Також однією з причин заторів я вважаю досі не здану в експлуатацію об’їзну дорогу на Світязь (поворот з траси в урочищі «Біля ведмедиків»). На дорозі, яка веде з села Світязь, немає вказівних знаків, тому більшості світязьких відпочивальників невідомий цей напрямок. Найближчим часом дороги району перейдуть у підпорядкування управління інфраструктури та туризму Волинської ОДА, відповідно буде значно простіше виготовити документацію і здати в експлуатацію обїзну дорогу на Світязь», - стверджує чиновник.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Доведіть до толку ту, що є для початку. Така горбата, що голову можна зломити. Що заважає розширити її до 4 чи більше рядів? Зробити об'їзні навколо НС? Впровадити онлайн оплату екологічного збору? Поставити 4-5 шлагбаумів на в'їзд в ШНП? Передбачити цивілізовані місця для паркування в с. Світязь? Було б бажання!
Відповісти
Для початку можна настроїти світлофор в Любомлі. Одною дорогою на перехресті проїжджають сотні машин за годину. Іншою аби десяток набрався. А в світлофорів інтервал однаковий. Але нам подавай щось глобальне. Ще б тунель побудували і гілку метро.
Відповісти