Волинянам через борги відключають газ

Волинянам через борги відключають газ
Незважаючи на те, що у опалювальний період 2016-2017 років майже 80% споживачів блакитного палива Волинської області користувались пільгами та субсидіями, борг волинян, у порівнянні із минулим роком, зріс майже удвічі та становить 260 мільйонів гривень.

Традиційно, після завершення опалювального сезону, борги населення за газ мають тенденцію до зниження, оскільки зменшення споживання газу дозволяє споживачам розрахуватись за паливо, спожите взимку, -
інформує ТОВ «Волиньгаз Збут».

Але цього літа сума боргу зросла на 45% в порівнянні з минулим роком. Найпроблемніші із категорії боржників – споживачі, які не оформили державної допомоги та тривалий час не оплачують за спожите блакитне паливо. Згідно чинного законодавства, якщо споживача не погашає борг, газова компанія зобов’язана припинити газопостачання такому споживачу.

Станом на сьогодні уже понад 20 тисяч волинян-боржників отримали повідомлення про відключення у разі невирішення проблемного питання із заборгованістю. Найкритичніша ситуація нині із споживачами, які боргують значні суми за газ – більше 5 тисяч гривень. Усього ж з початку року газопостачання через заборгованість було припинено для більше ніж 800 споживачів області.

«Ми завчасно попереджаємо споживачів про можливе припинення газопостачання, першочергово пропонуємо укласти договір на реструктуризацію, що дає змогу оплатити суму частинами протягом зручного для споживача часу. Але сьогодні, за крок до опалювального сезону ситуація із заборгованістю насторожує – споживачі не поспішають розраховуватися за спожитий ресурс, а тому ризикують залишитись без газопостачання напередодні зими. Крім того, згідно постанови Кабміну, боржники не зможуть отримати державної допомоги у 2017-2018 році, якщо до опалювального сезону не погасять заборгованості», - сказав директор «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

Тому газовики радять волинянам завчасно подбати про оплату за використаний ресурс задля недопущення накопичення боргу та у зв’язку із цим припинення газопостачання.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянам через борги відключають газ
10 серпень, 2017, 10:15
На Волині за добу - 6 пожеж
10 серпень, 2017, 09:55