«Лучеськ півмарафон-2017»: новації та «родзинки»

«Лучеськ півмарафон-2017»: новації та «родзинки»
Майже 500 учасників зареєструвалося на "Лучеськ півмарафон-2017", співорганізатором якого є компанія "Дмитрук".

Про це розповіли у четвер, 10 серпня, під час прес-конференції організатори дійства - представники спортивного клубу "Лучеськ" Ігор Спасовський та Олександр Оришко, Сергій Карпюк з команди фестивалю "Lutsk Food Fest" та керівник відділу маркетингу компанії "Дмитрук" Тарас Скорупський.

Вони зазначали, що триває реєстрація на подію. Станом на 10 серпня зареєстрованих спортсменів на різні дистанції – понад 450 осіб.

Також цього року організатори врахували недоліки минулого. Так, Тарас Скорупський розповів, що в 2016-му під час заходу болючим питанням для водіїв міста стало перекриття вулиць.

"Ми розробимо оновлений маршрут, хоча, думаю, він глобально не буде змінений. Ми розробимо інформаційні таблички, скоординуємося з міською владою, яким чином ми можемо їх розмістити на стовпах", – каже він. Ці інформаційні таблички обіцяють розмістити за три-чотири тижні до події, аби уникнути конфліктних ситуацій, та попередити водіїв про тимчасові зміни.

Зліва направо: Олександр Оришко, Тарас Скорупський, Сергій Карпюк
Зліва направо: Олександр Оришко, Тарас Скорупський, Сергій Карпюк


Крім того цього року дійство відбуватиметься два дні поспіль та суттєво розширило програму. Зокрема, вона поєднана з "Фестивалем пива та м'яса", який влаштовують 9 та 10 вересня в замку Любарта.

"На захід запросять близько 20 крафтових пивоварень з усієї України, вітчизняних виробників м’яса за унікальними рецептурами. Родзинкою заходу стане шоу–програма, що відповідатиме тематиці спортивного свята у місті. Будуть тематичні забіги, пів марафони, змагання аби свято для гостей здавалося близьким і знайомим", - розповів Сергій Карпюк.

Загалом програма "Лучеськ півмарафон" сформована таким чином:

Програма "Дня розігріву" (9 вересня, старт - Замкова площа)

- велоперегони крос-кантрі "Вело Лучеськ";
- змагання з спортивного орієнтування "Лучеськ парк";
- кольоровий пробіг навколо замку "Кольоровий Лучеськ";
- показові виступи;
- фестиваль "М'яса та пива";
- фан-зустрічі.

Програма "Лучеськ півмарафон 2017" (10 вересня, старт - проспекті Волі, біля пам'ятника Тарасу Шевченку)

- старт на 5, 10, 21 км;
- дитячі старти на 100 м, 500 м, 1000 м;
- показові виступи;
- лотерея серед учасників.

Однієї з "родзинок" свята буде кольоровий забіг, учасникам якого роздадуть фарби холі. Для того, аби змити їх на Замковій площі встановлять душі, а площу прибере спеціальна машина.

За словами організаторів, переможці в основних забігах отримають грошову винагороду. Зокрема, за перше місце обіцяють 5 тисяч гривень. Також на учасників чекають подарунки: спортивний інвентар, брендована продукція заходу та браслет, який дає право на вхід на "Фестиваль м'яса та пива".

Ігор Спасовський
Ігор Спасовський


"Ключовою є навіть не сама подія, не сам біг, а особлива атмосфера сімейного свята", – мовив керівник відділу маркетингу компанії "Дмитрук" Тарас Скорупський.

Щоб зареєструватися на півмарафон, потрібно відвідати цей сайт: http://run.sport.lutsk.ua/.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
красавчікі!
Відповісти
Повага активним та дієвим! Справді головна цінність міста це не культові будинки, історичне минуле ітп, а люди, котрі роблять його кращим.
Відповісти
Дуже круто! Спорт, здоровя - організаторам подяка. Тільки навіщо під гаслом марафону рекламувати пивний захід? Пробіжи 5км і наверни 5л пива?
Відповісти