У Ковелі зруйнували та загидили зону для буккросингу

У Ковелі зруйнували та загидили зону для буккросингу
Зону для буккросингу, споруджену понад рік тому у Ковелі, розікрали, зруйнували та обмалювали маркерами.

Фото опублікував у Facebook Олександр Філон.

Зокрема, ковельчанин опублікував петицію, аби зону демонтували. «Понад рік тому в центрі міста, на бульварі Лесі Українки було облаштовано зону для буккросингу у вигляді підкови в рамках реалізації проекту «Мандруюча Книга». На жаль, відсутність культури та цінування чужої праці призвело до того, що в короткий термін книги з полиць були розкрадені на розтопку і т.д.. Пізніше – невдале розміщення призвело до того, що поривчастий осінній та зимовий вітер пошкодив дверцята, які мали захищати книги від негоди, а з часом дверцят і взагалі не стало. На завершення – «родзинку» європейського міста – Ковеля почала «добивати» молодь, залишаючи маркерами дописи про своє перебування поруч, а згодом і просто залишаючи нецензурні і нелогічні записи на цьому культурному об'єкті», – йдеться в тексті петиції.

«На сьогоднішній день об'єкт, який мав стати культурною родзинкою міста перетворився на пляму сорому в центрі нашого міста, біля якого збирається безкультурна молодь для того щоб покурити, покричати та посмітити. А прочитавши написи на підкові – можна легко визначити рівень інтелектуального розвитку вищезгаданих персонажів», – зазначається в документі.

«Опираючись на усе це просимо демонтувати даний об'єкт, реставрувати його та встановити у ПУМі, НД «Просвіта» чи іншому місці, де б воно було під наглядом, – резюмують в петиції.

Підтримати ініціативу можна за посиланням https://e-dem.in.ua/kovel/Petition/View/26

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бидлота
Відповісти