На Львівщині туристам пропонують полежати в труні. ВІДЕО

На Львівщині туристам пропонують полежати в труні. ВІДЕО
На Львівщині туристам пропонують спробувати новий атракціон – полежати у справжній домовині.

У ритуальному бюро курортного Трускавця відкрили кімнату, де люди, втомлені життям, можуть лягти у труну і подумати про вічність, повідомляє ТСН.

«Люди лягають і десь переосмислюють своє життя, вони розуміють, на скільки життя - річ відносна", - каже директор ритуального бюро Степан Піряник.

Поки що це тільки одна кімната із трьома домовинами, однак свою гроботепарпію чоловік має намір популяризувати.
«Ми зараз ведемо переговори з санаторіями Трускавця , бо все-таки краще, щоб така кімната релаксу була не на виробничій фірмі, як у нас, а в санаторії - там де люди лікуються», - поділився планами чоловік.

Артур Дикий – тут постійний клієнт. Кілька разів на місяць він приходить полежати у домовині. Музичний супровід гроботерапії - легка музика, а цього разу - пташиний спів. Утім, цей клієнт приходить згадати дитинство.

«В селі всі ми виросли. Дуже любили собі вилізти на горище, там вже були заготовлені труни для наших бабусів і дідусів з мукою, кукурудзою. Любили там полежати собі, поспати, і ніхто не звертав уваги, що це труна, просто діти бавились», - розповів любитель трун.

Полежати у домовині – послуга поки що безкоштовна, однак черг у бюро немає. Тут кажуть, що більшість жителів Західної України забобонні, тому лягати у домовину завчасно бояться. Тож незвичний атракціон переважно відвідують туристи. Здебільшого без зволікань релаксують, лягаючи у труну і навіть просять накрити їх кришкою. Утім, до такого способу розслаблення скептично ставляться психотерапевти.

Завідувач психотерапевтичного центру Львівської обласної психіатричної лікарні Сергій Рослюк застерігає: "Зустріч зі смертю - це завжди стрес. Очевидно, стрес може мати і позитивний ефект, але є велика вірогідність того, що може бути і негативний наслідок».

На думку психотерапевта, гроботерапія може бути корисною, щоб подолати страх смерті. Але така користь - для одиниць. Більшість же після такої релаксації можуть стати його пацієнтами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та не в гробу, а в труні!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Блин, куда катится мир.... Скоро будем писать о некрофилии и некромантии?
Відповісти
Останні новини
На Львівщині туристам пропонують полежати в труні. ВІДЕО
07 грудень, 2012, 08:58