У Луцьку хочуть встановити пам’ятник вірменам

У Луцьку хочуть встановити пам’ятник вірменам
Волинська обласна вірменська громада «Ані» має намір встановити у місті Луцьку пам’ятник невинним жертвам геноциду вірменського та українського народів «Хачкар».

Про це йшлося сьогодні, 11 серпня, на засіданні комісії у Луцькій міській раді,- пише Волинська правда.

«Хачкар» – це характерний для вірменського сакрального мистецтва пам’ятний кам’яний хрест. Вірменська громада має намір встановити монумент на проспекті Волі.

Питання розглянула комісія Луцькради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження. Голова комісії Андрій Козюра зауважив, що такий намір однозначно слід схвалити, але може виникнути проблема із обраною громадою земельною ділянкою – вона просто може перебувати у чиїсь власності.

Була висловлена пропозиція щодо встановлення пам’ятника поблизу майбутньої вірменської церкви у Луцьку. Храм планується звести в районі Гнідави на землі де перед тим функціонував фуражний ринок.

«Ми хочемо встановити цей хрест, а місце ви нам можете надати будь-яке», – зауважив заступник голови Вірменської громади Волині «Ані» Шаген Каграманян.

Отож, комісія доручила управлінню містобудування та архітектури запропонувати вірменській громаді належне місце для встановлення пам’ятника.

На думку начальника цього управління Леоніда Герасимюка, пам’ятник невинним жертвам геноциду вірменського та українського народів «Хачкар» можна встановити на території Державного історико-культурного заповідника.

До слова, у середні віки та на початку нового часу у Луцьку проживало багато вірмен, діяла і вірменська церква святого Стефана, залишки якої нині є частиною житлового будинку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині обікрали фермера
11 серпень, 2017, 12:31
У Луцьку хочуть встановити пам’ятник вірменам
11 серпень, 2017, 12:10