Європейські столиці уже «вдягнули» новорічні вогні. ФОТО

Європейські столиці уже «вдягнули» новорічні вогні. ФОТО
У сусідній Польщі лише у столиці засвітили два мільйони світлодіодних лампочок.

Десятки тисяч варшав'ян зібралися на Замковій площі, аби стати свідками включення гірлянд на 27-метрової новорічної ялинки, повідомляє Дело.

А на Єлисейських полях у Парижі в цьому році переоформили знамениту святкову ілюмінацію, щоб більше відповідати духу Різдва. Верхні гілки дерев прикрасили семиметрові іскристі гірлянди, що створюють своєрідну завісу. Крім того, кожне дерево обладнане двома світлодіодними проекторами, які додатково підсвічують крони. Для святкового освітлення використовуються енергозберігаючі технології. Честь запалювати святкову ілюмінацію на Єлисейських полях у цьому році випала німецькій акторці Діані Крюгер.

А різдвяні вогні на головній торговельній вулиці Оксфорд-стріт у центрі Лондона в цьому році запалив британський співак Роббі Вільямс, позначивши таким чином початок святкового сезону в місті.

Головна різдвяна ялинка США, встановлена в Нью-Йорку біля одного з найвищих хмарочосів мегаполісу Рокфеллер-центру, засяяла яскравими вогнями під оплески тисяч городян і туристів. Ялина оточена різдвяними персонажами і фігурами лускунчиків, вважається однією з найбільш відвідуваних у світі. Вона погасить вогні 6 січня.

Майже 20-метрова канадська ялина прикрашена гірляндою з 30 тисяч різнокольорових лампочок - якщо їх витягнути в лінію, гірлянда розтягнеться на вісім кілометрів. Верхівку дерева вінчає гігантська кришталева зірка від Swarovski діаметром три метри і вагою 250 кілограмів.

3,5 мільйона святкових вогнів засвітилися на вулицях Мадрида напередодні Різдва. У рамках різдвяної програми, підготовленої мерією, в 25 головних точках міста змонтували штучні ялини, різдвяною ілюмінацією прикрасили дерева на центральних вулицях міста, а також багато історичних будівель та монументи. Бюджет різдвяних приготувань у зв'язку з кризою був урізаний на 30% у порівнянні з минулим роком.

Фото РИА Новости.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Європейські столиці уже «вдягнули» новорічні вогні. ФОТО
07 грудень, 2012, 10:36