У відрізане від цивілізації село на Волині таки пустили автобус

У відрізане від цивілізації село на Волині таки пустили автобус
Для зручності сільських жителів запрацював автобусний маршрут «Нововолинськ – Самоволя» (Іваничівський район), який не курсував за цим напрямком майже три роки.

Про це повідомили у прес-службі нардепа Ігоря Гузя.

За допомогою у вирішенні цієї проблеми люди звернулися до депутата Верховної Ради Ігоря Гузя. На прохання громади надіслано депутатське звернення до департаменту інфраструктури та туризму ОДА. Відбулася і робоча зустріч з цього питання помічника нардепа Андрія Бокоча,та голови Павлівської ОТГ Андрія Сапожника з директором обласного департаменту Іваном Миркою. Відтак, спільними зусиллями прийняли рішення і автобусний маршрут запущено. Автобус їздить тричі на день.

Як розповіла у телефонному режимі депутат сільради Оксана Ткачова, яка проживає у селі Самоволя, куди тільки місцева громада за ці роки не зверталася, аби забезпечити жителів транспортним сполученням.

«Наше село - на околиці Волинської області, за один кілометр – вже Львівщина. А від головної траси знаходимося за півтора кілометра. Весь цей час, нам приходилося йти пішки аби скористатися послугами автобусу «Сокаль-Луцьк». Їхали до Павлівки, а там вже роз’їжджалися, хто куди. А якщо треба було їхати терміново чи в лікарню, то наймали у місцевих жителів машину, платили за це гроші, а коштує це теж недешево. Повернутися додому було ще складніше, адже небагато рейсів під вечір головною дорогою теж їздило. А як взимку, то ті часи страшно згадувати…», - каже вона.

«Майже три роки по кругу «ходили» з цією проблемою, до різних інстанцій: обласних та районних. Збирали підписи у місцевих жителів. Я, особисто, по 5 разів ходила до одних і тих самих людей за підписами, щоб таки добитися бажаного результату. Дорогу до села Павлівка маємо асфальтного покриття. Чому не пустити автобус. «Дотиснули» це питання, коли звернулися на зустрічі до Ігоря Гузя. На днях разом з активістами були на прийомі громадян у помічника депутата, пана П’ятохи, щоб ще раз висловити слова вдячності. Тепер маємо результат – справу зрушили з мертвого місця, і люди мають чим доїжджати за місцем призначення. Так само, вернутися додому», - сказала жителька Самоволі.

Наразі, за домовленістю, перевізник працюватиме за цим напрямком до 25 вересня, а уже 14 вересня відбудеться черговий обласний тендер на послуги пасажирських перевезень. За словами пані Оксани, вже відомо, що участь в тендері братимуть два перевізники. Якщо нинішній виграє, то і далі працюватиме за цим напрямком.

Графік руху автобусів «Нововолинськ-Самоволя» сформовано тричі на день і з понеділка до суботи, неділя – вихідний. Рейс проїжджає село Павлівку та райцентр Іваничі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: автобус
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А в неділю не треба людям їхати?!! Та й вечірній рейс лише до Павлівки, а там кому треба то хай як хоче добирається...
Відповісти
Останні новини
У відрізане від цивілізації село на Волині таки пустили автобус
12 серпень, 2017, 08:00