Помер найстаріший чоловік світу

Помер найстаріший чоловік світу
В Ізраїлі помер найстаріший чоловік світу - 113-річний Ісраель Криштал.

Він помер у п'яницю, 11 серпня, і лише близько місяця не дожив до свого 114-річчя, - повідомляє ТСН.

Ісраель Кришталь був визнаний найстарішим чоловіком у світі після смерті японця Ясутаро Коіде у 2016 році.

Ізраїльтянин народився у вересні 1903 року у польському селі, яке тоді було частиною Російської імперії. У віці 17 років він переїхав до міста Лодзь, де одружився і почав займатися кондитерською справою.

Після окупації Польщі нацистською Німеччиною Криштал опинився у гетто, а потім – у концентраційному таборі Аушвіц-Біркенау. Його дружина і двоє дітей загинули під час Голокосту.

Коли закінчилася Друга світова війна, Ісраель Криштал вдруге одружився і згодом переїхав до Ізраїлю, де продовжив свій кондитерській бізнес. В нього народилися двоє дітей, які народили йому багато онуків та правнуків.

Коли минулого року представник Книги рекордів Гіннеса сказав йому, що він дійсно найстаріший чоловік світу, Криштал відповів, що це не має значення. Коли його запитали, чи існує секрет його довголіття, він відповів: «У кожного своя вдача, вона дається з небес, тут немає секретів».

Криштал, який жив протягом століття та був свідком двох світових воєн, сказав, що світ сьогодні перебуває у гіршому стані.

«Світ гірший, ніж у минулому», - сказав він.

«Мені не подобається вседозволеність тут. Все дозволено. У наш час молоді люди не були настільки жорсткими, як зараз. Їм доводилося думати про професію та про те, щоб заробляти собі на життя. Це були теслі, кравці. Цього сьогодні вже нема. Тепер усе високотехнологічне. Речі йдуть легко, без зусиль, без ручної праці минулого. Коли ми були дітьми, наші батьки казали нам: «Ви одружуватиметесь на цій, а не на цій». Сьогодні діти вирішують все. Колись батьки мали останнє слово», - казав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: смерть
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.