69 фото та 1 відео ЛГБТ-параду в Одесі

69 фото та 1 відео ЛГБТ-параду в Одесі
13 серпня Приморським бульваром в Одесі пройшов Марш Рівності - ключовий захід форуму представників ЛГБТ-спільноти «Одеса-Прайд».

Як передає кореспондент «Думської», з самого ранку бульвар був оточений поліцією. За словами начальника ГУНП Дмитра Головіна, правопорядок забезпечувало понад 500 поліцейських.

Учасників Маршу Рівності привезли на спеціальних автобусах. До слова, на відміну від минулого року, коли транспорт надала мерія, в цьому учасники «Одеса-Прайд» шукали його самостійно.

«Потенціал Одеси - це, в першу чергу, туризм, а також середній і дрібний бізнес, - розповіли організатори. - І ми не віримо в те, що місто може процвітати, коли деякі соціальні групи, неважливо, пов'язано це з сексуальною орієнтацією або з гендерною ідентичністю, не відчувають себе в безпеці. Така ж ситуація може бути застосована до багатьох соціальних і етнічних груп».

У марші взяли участь більше 140 осіб. Підтримати одеситів приїхали представники ЛГБТ-руху з Харкова, Житомира, Києва, Львова, Кишинева. Були навіть люди з Мюнхена.

Сформувавши колону, учасники маршу вирушили за маршрутом, оточені двома рядами поліцейських і нацгвардейцев. Однак досягти кінцевої точки - одеської мерії - їм не вдалося. Біля Дюка шлях їм перегородили активісти патріотичних організацій на чолі з Дем'яном Ганулом. Поліцейські вишикувалися кордоном, розділивши опонентів. Сторони почали обмінюватися кричалками.

«Патріоти» кричали: «Пі..си», «Україна понад усе» і «Голуб'ятник геть». У відповідь представники ЛГБТ скандували: «Слава Україні, гідності - слава», «Одеса без гомофобії».

До «патріотів» приєдналися і прихильники антимайдану. Вони кричали: «Одеса без пид ... ів, Одеса - місто герой».



У підсумку начальник ГУНП попросив учасників маршу завершити його біля Дюка. Учасників маршу під охороною нацгвардейців відвезли з місця події на автобусах.

«Задля забезпечення безпеки туристів, гостей міста і дітей, які сьогодні дивляться концерт на Думській площі, ми вирішили змінити маршрут», - прокоментував він.

Поліцейські затримали одну людину. Ним виявився журналіст телеканалу «Репортер» Костянтин Гречаний. Йому інкримінують 173 статтю Кодексу про адмінправопорушення - «дрібне хуліганство». Нібито він ображав учасників маршу.

У свою чергу журналіст розповів «Думській» наступне. За його словами, він був на марші не як журналіст, а як звичайний глядач. Нібито представник ЛГБТ в грубій формі почав вимагати у нього посвідчення, а після відмови викликав представника Нацгвардії, який відвів Костянтина в бік. Після цього Гречаний, дійсно, зпересердя крикнув нецензурне слово.

Головін пообіцяв дати правову оцінку діям всіх учасників сьогоднішніх подій.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Глиномесы
Відповісти
Мітингувальників в 3 рази менше охоронців смішно
Відповісти
Останні новини
69 фото та 1 відео ЛГБТ-параду в Одесі
13 серпень, 2017, 14:17