Професорку здивувала реакція людей на побиття темношкірих у Луцьку

Професорку здивувала реакція людей на побиття темношкірих у Луцьку
Професорка кафедри політології Східноєвропейського університету імені Лесі Українки Оксана Ярош здивована відсутністю реакції представників влади щодо побиття темношкірих студентів у Луцьку.

Як відомо, подія трапилася 3 серпня, троє студентів із Алжиру та Намібії потрапили до лікарні.

Під час ефіру суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний Погляд Live" Оксана Ярош звернула увагу, що не чула певних заяв зі сторони влади міста та області щодо ситуації, - пише Конкурент.

"Ви чули публічні заяви державних службовців чи політиків на другий день, 4 серпня, після третього серпня: "Ми засуджуємо такі прояви. Ми розуміємо, що наша територія, область та місто вільні від проявів расизму і всілякої нетерпимості. Я — ні", - зазначила Оксана Ярош.

Водночас здивував своєю реакцією політик, депутат Ківерцівської районної ради Анатолій Пушкін. На думку журналістки Оксани Петрук, обранець громади дозволив собі расистські висловлювання у соціальній мережі Facebook.

Якщо такі заклики дійсно мали місце, ситуацію повинні дослідити правоохоронці, вважає Віталій Єлов, регіональний координатор уповноваженого з прав людини у Верховній Раді України.

"Депутатам, політикам, публічним людям, державним службовцям просто заборонено вживати такі терміни. Потрібно вивчити для себе та не продукувати мову ненависті, мову ворожнечі. Це не продуктивно. Я трішки дискутувала зі згаданим депутатом. Йому варто змінитися. Показання, що хтось вищий, а хтось нижчий — ці прояви неприпустимі у нашому третьому тисячолітті. Є люди, для яких права людини не цінність, але тоді вони не повинні бути у публічному просторі", - доповнила Оксана Ярош.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тільки публічний процес над виродками, котрі побили темношкірих студентів ! Врахувати їм і те, що побиття відбулось перед відкриттям "Бандерштату"...
Відповісти
Зі всього видно що це звичайний конфлікт на побутовому рівні, органи розберуться, для чого цей резонанс, тиждень одне і теж.
Відповісти
а це не расизм вимагати особливої реакції на побиття саме чорних?
Відповісти
А потім будуть плакати, що Україна займає останні місця за цивілізованістью. Порошенко винен. Це він гадить на вулицях, б'є темношкірих і заставляє бухати. Люди, вас треба разом з Росією обгородити колючим дротом. Один народ, одні замашки.
Відповісти
Останні новини
Професорку здивувала реакція людей на побиття темношкірих у Луцьку
13 серпень, 2017, 21:46