10 причин забрати з банку свої депозити, - ЗМІ

10 причин забрати з банку свої депозити, - ЗМІ
Зберігати гроші в банках знову стає небезпечно - чи не кожен місяць якийсь із них стає неплатоспроможним.

У вкладників же, не пов'язаних із банківською сферою і без доступу до звітності, практично немає можливості оцінити фінансове становище банку та вчасно забрати свої кошти, пише ТСН з посиланням на "Фокус".

Фахівці видання вказали громадянам на десяток факторів, які повинні примусити вкладника принаймні замислитись над долею своїх заощаджень:

- девальвація гривні перевищила 10%;

- капітал фінустанови за півроку скоротився більш як на 30%;

- банк пропонує найвищі ставки за депозитами;

- в банку виник конфлікт між акціонерами або керівництво банку часто змінюється;

- арештовані власники банку або проти них порушені кримінальні справи;

- акціонери банку - політичні опоненти влади;

- банк зазнав значних збитків від операцій з іноземною валютою;

- банк фінансував будівельні компанії, які не можуть здати свої об'єкти;

- різко скорочуються об'єми вкладів у банку (як правило, великі клієнти знімають гроші одними з перших);

- відбулось суттєве, на кілька позицій, зниження кредитних рейтингів банку, які присвоюються міжнародними агентствами.

Як відомо, у поточному році вже три банки стали практично неплатоспроможними. В жовтні зійшов з дистанції "Ерде банк", у листопаді виникли проблеми у банку "Таврика", а на початку року розвалився "Базис".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: банки, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну то вмирають слабенькi банки, але донецькi зеки "в законi" таки можуть вчверити що завгодно.
Відповісти
Редакция, может еще дать статейку, а куда и в какой банк народу денежку положить? Ведь глупо держать гривну под матрасом, когда сегодня реально ее можно запихнуть под 24-25 годовых, в валюте от 4 до 8, а еще есть банковские металлы. Можно ведь найти правильную статью, а?
Відповісти
Питання розвитку банківського сектора - дуже вразливе. Тут основні проблеми саме через завищені проценти під депозит, невмілий менеджмент і головна причина - орієнтація бінківської сфери не на інвестування в реальний сектор економіки, а саме на видачу кредитів. Дам пояснення. Усі знають, що найстабільшіша банківська система Швейцарії, але майже ніхто не знає, що там найвища ставка по депозиту саме 2% річних при інфляції 0,5%. Гроші повинні працювати на економіку держави і мати кругообіг, тоді буде міцнішати гривня і зміцнюватись платіжний баланс країни. І нарешті - ставка 24-25% чи то навіть близько 30% це нереальні ставки і такі ставки спрямовані на залучення коштів до банків, які дефакто на межі банкрутства. Задумайтесь, невже платоспроможний банк працюватиме у збиток? звісно, що ні. А орієнтація на видачу кредитів це добрий заробіток для банків, близьких до банку структур і т.д. і тут уже ніхто не думає про вкладника. Наприклад, під 0% кредитом для населення приховано страховий платіж у розмірі 2-5% від суми кредиту (населення його платить, але в думках щиро вірить у 0% кредит). А ЗУ "Про страхування" чітко визначає(ст.7), що такий вид страхування є добровільним!!! і кожен має право від нього відповитись. Приклад, бере людина кредит на авто під 17% річних і тут знову ж таки змушують брати КАСКО в їхніх страховій компанії, мовляв лише у акредитованих нами СК (згадаю, що у Законі є роз"яснення - ліцензію СК надає Мінфін і контролює їх діяльність Держфінпослуг) під тариф мін.8% (вартість авто 100000 грн.*8% = 8000 грн). При цьому це й же ж Закон встановлює один з принципів страхування - вільний вибір страхувалиником страховика. І тут в інших СК не пов"язаних із зацікавленим банком тариф 3-4% (3000 - 4000 грн. відповідно). Робіть висновки.
Відповісти
Согласен на 100. Но сегодня, реально все банки берут депозиты под те проценты, что я указал. До 24% гривну и 4-8%% валюту берут все. Если уже ставки пошли за 30 и 12 соответственно, то тогда пиши пропало.
Відповісти
Останні новини
10 причин забрати з банку свої депозити, - ЗМІ
07 грудень, 2012, 12:34