Через порушення на Волині закривають коледж

Через порушення на Волині закривають коледж
Ліцензію Володимир-Волинського медико-технічного коледжу аналювали через численні порушення у наданні освітніх послуг.

Про це стало відомо під час засідання Акредитаційної комісії, яке відбулося 29 листопада, повідомила прес-служба Державної інспекції навчальних закладів України.

За результатами проведеної перевірки в установі вирішили анулювати ліцензії за численні порушення Ліцензійних умов надання освітніх послуг у сфері вищої освіти ПВНЗ «Володимир-Волинський медико-технічний коледж». А саме – на підготовку молодших спеціалістів зі спеціальностей «Лікувальна справа», «Сестринська справа», «Фармація».

В ході перевірки були зафіксовані порушення в кадровому, навчально-методичному забезпеченні, організації навчального процесу та організації прийому до коледжу вступників у 2012 році.

Як виявилося, фахова освіта 1/4 частини викладачів навчального закладу не відповідає профілю дисциплін, які вони викладають, або ж одні й ті самі викладачі викладають більше п’яти дисциплін одночасно.

Крім того, у зв’язку зі зменшенням прийому до коледжу, студенти першого курсу різних спеціальностей об’єднуються в одну групу. А, за результатами проведених контрольних робіт Державної інспекції навчальних закладів України, встановлено низькій рівень знань студентів: абсолютна успішність – 20,6%, якість знань – 0,5 %. Контрольну роботу з нормативної дисципліни «Медична хімія» не виконав жоден студент.

Також, згідно з результатами перевірки, у коледжі відсутні бібліотека, методичне забезпечення самостійної роботи студентів, матеріали для проведення диференційованих заліків та екзаменів, робочі навчальні програми з окремих дисциплін професійно-орієнтовного циклу.

Всі студенти спеціальностей, ліцензії яких анульовано, будуть переведені до інших вищих навчальних закладів на ті ж спеціальності та на умовах не гірших, ніж вони навчалися, зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, що на початку 2012-го року до суду скерували кримінальну справу, порушену відносно заступника директора Володимир-Волинського медико-технічного коледжу, який вимагав хабар зі студентів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Варто перевірити усі вузи Волині. Думаю, що виявиться багато цікавих речей.
Відповісти
так, особливо державні. адже у приватних ВУЗах кращий рівень освіти, студенти платять - а викладачі зобов"язані надати відповідно якісну послугу
Відповісти
в приватних ВУЗах кращий рівень освіти??? не смішіть людей
Відповісти
"так, особливо державні. адже у приватних ВУЗах кращий рівень освіти, студенти платять - а викладачі зобов"язані надати відповідно якісну послугу", - людей, які перебувають за межами здорового глузду, дуже важко коментувати.
Відповісти
Так званий академік Григорій Стеценко перебуває в розшуку Інтерполу, а його вірна половинка Надія Данилівна - на підписці про невиїзд. А Володимир-Волинський медико-технічний коледж - їхнє «дітище». Ті, м’яко кажучи, порушення, які перераховані в акті перевірки, виключають присутність елементарного процесу освіти. Навіть такого, який існував в період лікнепу у 20-х роках минулого століття. Загалом, ніхто так не познущався з української освіти, як Стеценки. Лавка закрита, а ще б прикрити "Україну" і МАУП. Освіта в цих "вузах" нічим не відрізняється від тієї, що й в цієї кримінальної пари, можливо, лише менші "ставки" за шматок пластика, що зветься дипломом. Приватні «вузи» дискредитували вищу освіту на 100%. Далі - тупик. Вони існують донині лише з однієї причини: Міносвіти України буквально набите, як казкова рукавичка, нашпиговане бездарними функціонерами, готовими вкінець розгромити те, що залишилось від української освіти. При цьому за цей злочин ніхто не несе ніякої відповідальності. Вічна проблема українського чиновництва: зверху плаває те, що не тоне… Воно не в силі вдихнути в людей освіту і зупинити процес кінцевого розпаду. Друзі Інтернет перегукуються між собою на говірці зовсім вільних від грамоти людей, не відчуваючи ніяких комплексів. В кишенях у них дипломи приватних вузів… А хто буде «рухати прогрес»?
Відповісти
Особисто мені здається, що проблема носить глибший характер ніж це здається на перший погляд. Оскільки дійсно, рівень акредитації наших вишів, не те щоб далекий від ідеалу, він просто ніякий. Але існує і інша сторона справи - суспільне бачення. Так я погоджуюсь з Вами на всі 100%, я теж продукт цього процесу і це зараз дається в знаки.
Відповісти
Від слів проФФесора, попахує замовленням на коментар, злістю, комунізмом і....... Шкода немає зараз часу, прокоментую пізніше
Відповісти
Цікаво скільки платять таким проФФесорам за такі коментарі якими кишить інтернет, якими нашпиговують всіх хто це читає створюючи відповідний імідж приватній освіті. Цікаво кому потрібно? Ніхто не задумувався???? Чи відомий вам шановний поне проФФесоре стан освіти в україні в цілому? На який базар пертворили національні університети освіту? Як викладачі "приймаючи" іспити , "приймають" їх тільки за встановленим тарифом, а коли студенти приходять з купюрою котроі номінал є більшим за встановлений тариф, чесно дають решту,в тій же аудиторіі, маючи повну кишеню дрібних грошей, щоб клієнта добре обслужити. І це, оповідь, не з чиїхось байок а з власного досвіду. А, що до того, як на запитання до завідувача кафедри(доктора наук, професора, академіка) того ж знаного Національного університету, що я хочу зробити сам магістерський дипломний проект. Відповідь звучить наступна, диплом коштує 500 доларів на заняття можете не ходити, вони вам не потрібні, на захист прийдете принесете по 50 доларів гроші збирає доцент такий. І це всім відомо і для того, щоб відвернути від цієї проблеми увагу, вчепились приватної освіти де такого нема. Зі всіх моїх друзів, знайомих і їх дітей, хто отримав освіту в приватному виші, я чув зворотнє і знаю що так. Дивно одне ще не початок приймальної компанії, до речі, правила прийому для багатьох національних ун-тів зовсім не указ, а вже готують грунт для набору..... Спеціально порахував цього року шестеро дітей моїх знайомих, з балом значно нижчим від обовязкового, поступили іменно в державні навчальні заклади, бо в приватні їх з ним не взяли, сказали не можна. А тут все нормально можна, бо ті ж міністерські чиновники, більшість з яких дочікуються пенсії (тут у проФФесора також проблемка вже арифметикою, звідки у них дипломи приватної освіти?), вже за дуже великі купки купюр, зібраних в тих же аудиторіях "кришуюють" всі порушення: порушення правил прийому, 5 і більше предметів, не знання предмету взагалі, а часто і просто не відвідування викладачами занять. Впевнений, що починати треба зі всіх державних установ. Але не забувати, що і в приватній, і в державній освіті вчаться наші діти, і працюють такі ж наші громадяни які мало чим відрізняються між собою.
Відповісти
Ігоре, ясно, що ти з освітою луцького приватного вузу, тобто, без елементарної освіти. Саоучка. І, очевидно, твої діти. Не виключаю, що бігаєш від "вузу" до "вузу", заробляючи копійки на так званій викладацькій роботі, або й ще підпрацьовуєш, торгуючи жуйкою. Цим усим, що я перерахував, навіть не попахує, а смердить. А від мене злістю не попахує. Маю дві вищі радянські освіти, не поміняю їх ні на що, а ще боляче, на що стиклася освіта при незалежній Україні.
Відповісти
Нажаль шановний проФФесоре, вік не позволяє ні мені ні моім, дітям мати приватну освіту ще й украінську. А дякуючи таким як ви, якраз і формується негативна думка громадськості не тільки про освіту, а на будь що. А про злість і все інше чим від вас "не попахує" ви самі дуже вдало дали відповідь. І тут всі інші коментарі будуть зайві. Ви показали і свою толерантність, і освідченість, і вихованість, і всі інші найкращі якості які дали вам дві вищі освіти, які судячи зі всього вже дійсно немає на, що міняти. Читачам тут буде все зрозуміло... Дякую за вдалу відповідь!
Відповісти
бібліотека в нас є а те що погано викладають ось це дійсно правда і навіть ніхто не проти про закриття кледжу тому що гроші йдуть не маленькі а знань ніяких немає
Відповісти
Я навчаюсь у цьому коледжі і мене хвилює в який саме заклад мене переведуть. Де це можуть мені сказати?
Відповісти
Останні новини
Через порушення на Волині закривають коледж
07 грудень, 2012, 13:00