Як на Волині святкують співпрацю з поляками

Як на Волині святкують співпрацю з поляками
На українсько-польському кордоні тривають "Європейські дні добросусідства", які є результатом плідної співпраці України та Польщі. Це свято проходить щорічно у різних місцях прикордоння.

На цей раз захід організували у Волинські області, Іваничівському районі на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби «Морозовичі», - інформує Держприкордонслужба України.

Слід зазначити, що "Європейські дні добросусідства" на цій ділянці організували вже чотирнадцятий раз.

Святкування почалось традиційно, з побудови понтонного мосту, який з’єднав Україну та Польщу. Це дало змогу більшості учасникам цьогорічного свята, а саме мешканцям сіл між Кречів та Крилів, перетнути українсько-польський кордон.

Крім того, були розгорнуті тимчасові пункти пропуску безпосередньо на самому кордоні, де прикордонники Львівського загону оформили понад 800 громадян, які перетинали кордон в обидва напрямки. Серед гостей фестивалю, окрім поляків та українців, були помічені і громадяни Нідерландів.

Цьогорічне святкове дійство звичайно не обійшлося без виступів сучасних фольклорних колективів. У програмі заходів були показові польоти на повітряних кулях, презентація регіональної творчості, проведення різноманітних майстер-класів, транскордонний ярмарок народних ремесел, спортивні змагання за Кубок Добросусідства, фестиваль традиційних але найсмачніших кулінарних виробів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.